Panerad fisk är en gammal klassiker som jag nästan glömt bort! Elsa hade fått fiskpinnar på förskolan en dag och tydligen gillat det jättemycket, så då tänkte jag att det kan ju vara värt att göra ett försök med även hemma.
Men jag föredrar panerade fiskfiléer före fiskpinnar eftersom det känns lite bättre innehållsmässigt. Bäst är det såklart att panera själv, men det går inte alltid att laga allt 100% från grunden, livet kommer emellan och då kan det vara skönt med något färdigt alternativ.
I frysdisken hittade jag glutenfria frasiga fiskfiléer från Finuds med ett helt okej innehåll. Mycket fisk och lite panering. Guld värt att ha i frysen ju!
Serverade fiskfiléerna med sötpotatispommes och en fantastiskt god sås härom veckan, och wow vilken fin kombination det blev. Så gott!
Här får ni tips på god och enkel vardagsmat!
Panerad fisk med en supergod sås
Ingredienser 4 personer
4 frasiga fiskfiléer
2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl majonäs
100 g fetaost
2 msk dill
2 msk gräslök
Salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fiskfiléerna på en bakplåtspappersklädd plåt och kör in den i ugnen i 15-17 minuter. Blanda ihop turkisk yoghurt, majonäs, tärnad fetaost, dill, gräslök och smaka av med salt och peppar.
Servera förslagsvis fisken och såsen med mos eller krispiga sötpotatispommes!
Klicka här för recept på sötpotatispommes!
Helt klart en ny snabbmatsfavorit hos oss! Hoppas ni också gillar det!
Kram / Emma.