Emma Barremyr

Lasagne med zucchini och halloumi

IMG_9773

Det är fredag och idag vill jag ge er ett smarrigt middagstips. En släkting till mig bjöd på en riktigt god lasagne när jag var i Stockholm och hälsade på sist. Eftersom jag inte äter gluten hade hon gjort en variant med zucchini, och som bonus hade hon även halloumi i. Alltså, gudars så gott!

Härom veckan försökte jag göra något liknande själv och även om det inte blev exakt som när min släkting bjöd på det tyckte jag ändå att jag lyckades bra. Det blev riktigt gott!

Så mitt fredagstips till er blir helt enkelt ett recept på en fantastiskt god lasagne. Lasagne är alltid lite bökigt att laga tycker jag, men ändå väl värt det med tanke på hur gott det är! Dessutom går det att förbereda och passar bra att göra storkok av på helgen för att få matlådor till veckan sen. Winwin!

Vill du ha en vegetarisk variant byter du bara ut köttfärsen mot sojafärs eller liknande!

Nu kör vi, scrolla för recept!

IMG_9764

IMG_9763

Lasagne med zucchini och halloumi

Ingredienser 4 personer

1 stor zucchini
400 g köttfärs
1 förpackning krossade tomater
1/2 dl tomatpuré
1 morot
2 msk pesto (här finns recept på min hemgjorda)
1 msk halvfond
150 g halloumi
1 dl prästost
Oregano
Chiliflakes
Salt och Peppar
Pizzakrydda
Olivolja

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva zucchinin tunt och stek sedan skivorna i olja och lite salt på båda sidor. Bryn köttfärsen, skala och hacka moroten och låt sen sedan teaks lite ihop med köttfärsen. Häll på krossade tomater, pesto, halvfond, tomatpuré och smaka sedan av med oregano, chiliflakes, salt och peppar. Skiva Halloumin tunt. Varva sedan zucchini, köttfärssröra och halloumi i en ugnssäker form. Avsluta med att toppa med prästost och pizzakrydda. Gratinera i ugnen i 20 minuter.

Servera med en god  sallad!

IMG_9767

IMG_9770

Hoppas det smakar!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats