Emma Barremyr

Må bra tips – peppa din spegelbild

Vi börjar den här veckan med lite härlig måndagspepp i form av ett må bra tips som jag vill dela med er!

För någon månad sen satte jag upp ett gäng lappar på spegeln i vår badrum. På varje lapp står en kort mening som jag varje gång när jag möter min spegelbild övar på att säga högt till mig själv.

Min självkänsla går i perioder upp och ner och det är verkligen precis som med konditionen – man måste träna regelbundet för att hålla igång den. De här lapparna är en grym övning som stärker självkänslan och sprider kärlek inom mig själv och indirekt till alla andra. För all kärlek jag har inom mig strålar ju ut till andra.

De här fina meningarna är helt enkelt enkla påminnelser till mig själv. Och desto fler gånger jag säger dem till mig själv, desto starkare känner jag sanningen i dem.

Vill uppmuntra er till att göra samma sak! Skriv de orden ni vill mötas av varje gång ni ser er själva i spegeln. Det är otroligt svårt om man inte är van att vara snäll mot sig själv, och då kanske det räcker med att börja med endast EN lapp, för att sedan fylla på med fler. Och det kan kännas som man ljuger till en början – men ljug då ända tills det känns som en sanning!

 

IMG_9148

IMG_9142

IMG_9141

IMG_9144

Gör ni övningen får ni hemskt gärna fota era lappar på spegeln och maila till mig (emma@ptbyemma.se)! Kanske kan jag göra ett helt inlägg med massa peppande bilder och fina påminnelser!?

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats