Emma Barremyr

Kosttillskott jag äter regelbundet

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Img 9020

God morgon! En följare önskade ett inlägg om vilka kosttillskott jag rekommenderar att man ska äta, så jag tänkte att jag skriver ett inlägg som får handla om just det.

Egentligen så finns det bara ett tillskott jag VERKLIGEN rekommenderar och tycker att alla ska äta. Det är D-vitamin. Det är liksom bevisat att vi inte kan få i oss det via kosten och det är ett superviktigt vitamin för många funktioner i kroppen. D-vitamin får vi från solen under sommarhalvåret (maj till sep). Kroppen kan tillgodose sig vitaminet när solen står som högst på dagen (mellan 11-13), så det krävs att man vistas i solen i minst 20 minuter om dagen och då minst 1/3 av kroppens yta UTAN solskyddsfaktor för att tillgodose sig dagsbehovet. Rätt komplext ändå. Berättar mer om D-vitamin längre ner, men det är alltså ett vitamin jag rekommenderar er ALLA att äta, speciellt nu under den mörka årstiden!

Vad gäller andra tillskott så tycker jag att det är upp till en själv vad man väljer att äta. Bra är ju att kolla upp eventuella brister för att se om man faktiskt behöver äta något.

Själv har jag inga brister, men tar ändå några tillskott som jag tycker att jag mår bättre av. Maten är inte lika näringsrik som den en gång var och därför tycker jag att vissa vitaminer och mineraler är bra att boosta lite extra med. Ska berätta mer om respektive tillskott som jag äter!

Så, scrolla ner om du vill veta mer och klicka på varje vitamin för att komma till försäljningssidan!

Img 9032

D-VITAMIN

Hela våran familj tar D-vitaminolja från Holistic. Elsa fick magknip av den från BVC så vi köpte in den här på rekommendation från andra som upplevt samma sak, och den här funkade bättre. Och nu äter vi den alltså hela familjen.

D-vitamin har flera hälsoeffekter och bidrar bland annat till att bibehålla stark benstomme, normal muskelfunktion, starka tänder samt immunsystemets normala funktion.

Img 9026

MSM

Jag har snart ätit MSM i ett helt år nu och tycker faktiskt att jag mår bättre när jag äter det. Det tog ett tag, men efter ungefär ett halvår blev min hy mycket bättre. Naglarna blev starkare och jag har mindre ont i lederna än vad jag haft tidigare. Vi har ledproblem i släkten och det började rätt tidigt för mig, men med msm har det alltså blivit bättre! Tycker även att det hjälpt mig att få lindrigare PMS och att jag känner mig piggare. Vet inte om det har med msm att göra, men jag inbillar mig det!

Img 9022

C-VITAMIN

C-vitamin förbättrar upptaget och effekten av msm så därför blandar jag alltid ut 1 krm syraneutralt c-vitaminpulver (bra om man har känslig mage) i mitt msm-vatten. C-vitamin är även bra för immunförsvaret, så jag tänker att det kan vara bra att boosta lite extra såhär års för att hålla sig frisk och kry.

Img 9025

ZINK

Zink jätteviktigt för immunsystemets normala funktion eftersom mineralet har viktiga virusdödande egenskaper. Ett vanligt tecken på zinkbrist kan vara just dåligt immunförsvar. Är du en av dem som drabbas av upprepade förkylningar kan det vara en god idé att testa zink.

Med ett litet barn i huset är det sjukdomar mest hela tiden tycker jag, men både jag och Pelle som äter zink regelbundet har klarat oss bra från flera av omgångarna när Elsa varit dålig och jag inbillar mig att zinken hjälper till.

Img 9027

MAGNESIUM

Jag har under många år haft problem med restess legs och domningar i benen, och när jag äter magnesium blir faktiskt benen mycket bättre. Under graviditeten hade jag även första halvan mycket problem med kramper i vaderna om nätterna. Sen kom jag på att jag inte åt magnesium, och när jag började äta det igen försvann problemen med kramp. Så är du gravid och har problem med kramp? Testa att börja med magnesium, det kan hjälpa!

Jag upplever även att jag sover bättre när jag äter magnesiumtillskott, återhämtningen efter tuffa träningspass går snabbare och faktiskt så blir jag inte förstoppad lika ofta om jag äter magnesium (det hjälper alltså min IBS-mage). Jag har ätit magnesium i flera perioder i livet och har på så vis kunnat se alla dessa positiva effekter. Detta är mina erfarenhet er och förutom dessa positiva effekter som magnesium ger mig så är mineralen bland annat också viktig för produktionen av protein, omsättningen av kalcium samt för normal nerv- och muskelfunktion.

Img 9023

PROBIOTIKA

Probioplex innehåller levande mjölksyrabakterier som hjälper till att hålla magen i form! I och med min IBS kan magen ofta vara i obalans, men med hjälp av dessa bakterier blir det bättre och magen håller sig lugnare! Mjölksyrabakterier återställer tarmens normala bakterieflora, hämmar tillväxten av skadliga bakterier och stärker immunförsvaret. Probioplex innehåller fem olika stammar av levande mjölksyrabakterier, bland annat lactobaciller och bifidobakterier, som bevarar tarmens hälsa.

Det som särskiljer Helhetshälsas mjölksyrebakterier från andra är att de valt att använda bekteriestammar som är aktiva i olika delar av tarmen, att de deklarerar antalet bakterier som är kvar vid utgångsdaturm (upp till 30% av bakterierna kan hinna dö från kapsling till utgångsdatum) och att de mikroinkapslar varje bakterie så att de säkert överlever passagen ner till tarmen.

Det var det hela!

Vad äter ni andra för kosttillskott och vad ger det er för effekt? Berätta gärna!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellen

    Du skriver att maten inte är lika näringsrik längre, är det mat i allmänhet eller att du äter annat nu än förr? 😊

    Kram!

stats