emmabarremyr

Emma Barremyr

Jag kunde lika gärna varit gravid

I mitten på augusti åkte jag på en så himla skum magsjuka! Ni kanske minns när jag skrev om det här? Helt plötsligt fick jag akut diarré och ett helt sjukt illamående som höll i sig i en hel vecka. Det blev bättre efter en vecka, men långt ifrån bra så till slut sökte jag hjälp via vårdcentralen.

Jag fick göra massa prover som inte visade någonting, och jag fick förklarat för mig att min “IBS-tarm” nog hade fått sig en omgång och behövde lite tid på sig för att återhämta sig. Jahapp! Så sedan dess har jag sprungit på toa 3-6 gånger på morgonen, varit illamående från det att jag ätit frukost fram till lunch. Sen har det brukat (de flesta dagarna, ibland har jag varit illamående hela dagen) gått över. Jag har inte varit dålig riktigt varje dag, utan det har kommit och gått lite. Men ändå. Att känna sig magsjuk var och varannan dag… fy sjutton!

Nu åtta veckor senare har vi fått veta att i princip hela min familj är drabbad av giardiainfektion. Till det hela hör att även min mamma, pappa och ena syster också blev sjuka, och vi började även ana att småbarnen varit sjuka under sommaren.

Mamma har varit sjukast av oss alla. Hon har inte orkat äta alls och gått ner massor i vikt, stackaren. Och det är tack vare att mamma blev så sjuk som vi nu fått veta vad det är. Alla prover har sett bra ut på oss, och det har varit så obehagligt att inte veta vad det är när det hållit i sig så länge. Men till slut hittade de giardia-parasiten hos mamma så nu har även alla vi andra fått testa oss, och det visade ju sig att vi hade samma.

Vi har ingen aning om vart det här kommer ifrån, men det kommer att göras en utredning via smittskydd här i Karlstad. Rätt obehagligt att bli smittad av en parasit, som oftast finns utomlands, här i Sverige. Kanske har det med den varma sommaren att göra? Oavsett så är det en otrolig lättnad att äntligen fått veta vad detta är!

Vad har rubriken med detta att göra kanske ni undrar? Ja, DEN TANKEN har jag tänkt så många gånger under de här åtta veckorna! Jag har fått så mycket flashbacks till hur jag mådde som gravid, framför allt den första tiden. Illamåendet och tröttheten… Jag har nästan, men bara nästan (att vara gravid var snäppet värre eftersom jag mådde illa dygnet runt då) mått som jag gjorde när jag var gravid, utan att ens ha varit det. Så ovärt! Jag kunde alltså lika gärna ha varit gravid… haha.

Någon gång vill jag ju bli gravid igen, men alltså gå runt och “vara magsjuk” i flera månader. Nej fy! Inget jag längtar efter precis…

Det var lite viktiga torsdagstankar från mig! Hoppas ni får en fin dag!

Img 0177

Bjuder på en bild på min gravidmage som avslut! Kan ändå sakna magen trots att jag hatade att vara gravid…

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Michelle

  När jag var i Bali fick jag en Amöba parasit och fick antibiotika. Väl hemma i Sverige igen gick jag på återkontroll och lämnade nytt prov där ingen amöba hittades, trots att jag fortfarande mådde skumt. Sjukhuset i Bali hade också rekommenderat mig att göra nya test 3 och 6 mån efter antibiotikakuren eftersom parasitägg är lömska. Dessa extrakontroller avfärdade dock min vårdcentral helt. Har nu via blodanalys och stool test hos funktionsmedicinare fått veta att jag FORTFARANDE HAR AMÖBA. Alltså jag orkar inte.

  Svensk sjukvård har mycket att lära av utländsk medicin och alternativ vård – som gör mer omfattande tester och tar parasiter på allvar (Sipo t.ex).

  Antar att du/ni kommer gå igenom behandling nu och vill säga att stå på er!!

  Kram

  1. ptbyemma

   Men din stackare, det är ju HELT otroligt! Hur länge sen är det du var på Bali? Bara nyfiken på hur länge du haft parasiten. Vi har fått behandling nu och ska stå på oss om efterkontroll. Tack för att du delar med dig och hoppas att du också får hjälp nu. Kram

 2. Camilla

  Hej!
  Giardia är en zoonos, så det kan komma från ett djur som smittat er.
  Håller tummarna att alla blir friska snabbt nu med diagnos!

  1. ptbyemma

   Ja det kan komma vart som helst ifrån, mycket möjligt ett djur! Vi mår redan bättre allihopa så de tär nog på väg bort nu!

 3. Ida

  Tyvärr har jag via flera fbgrupper förstått att giardia drabbat många valpar och är jobbigt och svårt att bli av med då de varit tvugna att sanera bostaden å varit tvungna att göra om det flera ggr. Hoppas ni snabbt blir av med det!

  1. ptbyemma

   Oj vad trist att höra! Men tack för att du delar med dig, vi får hålla koll på våra magar nu och ska även få göra efterkontroller.

stats