emmabarremyr

Emma Barremyr

Att vakna med ångest

Ibland vaknar jag med ångest. Oftast beror min ångest på stress och då hjälper det sällan att försöka skynda igenom allt det där som gör mig stressad, ändå så är det så jag under många år försökt bota stressen.

Men, de senaste åren har jag lärt mig att det jag behöver göra, är att göra tvärt emot. Inte springa iväg och prestera. Utan stanna upp. Vila. Acceptera. Tänka om. Vara med det som är.

I sommar har jag gjort de flesta av mina meditationer på morgonen. Jag har då gått direkt från sängen till meditationskudden trots att det tagit emot vissa gånger.

Det jag upptäckt när jag mediterat på morgonen är att min ångest oftast försvunnit då, eller iallafall lättat ganska mycket. Den där lilla stunden här och nu (oftast 20 minuter) av mental vila, fokusering och lugna andetag gör så mycket. Den ger mig perspektiv på saker och ting, jag får ny energi och bättre ordning bland känslorna.

Så nu när jag vaknar med ångest prioriterar jag alltid att meditera en stund. Övar på att bara vara med det som är. Få ordning på tankarna. Påminner mig om att nuet är det viktigaste.

Och det funkar ju! Ville dela med mig av det till er eftersom jag tänker att ni är fler där ute som gjort samma som jag. Stressat för mycket alltså. Kom ihåg att vara rädda om er!

Processed with VSCO with a7 preset

Läs mer!

10 saker som får mig att må bättre när jag har ångest

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linnéa

    Det känns fel att vara avundsjuk på sånt här men ärligt talat så är jag det… Jag behöver detta otroligt mkt men när jag mår som värst, och det kan pågår i flera veckor så är det mer eller mindre omöjligt att göra avslappningsövningar då min diafragma är så sjukt spänd!! Det tar liksom emot helt… 🙁 Usch vad jag önskade att jag hade ett knep mot min ångest/stress.

    Önskar en dag att jag kan ta efter dig, du är verkligen en inspiration!

    1. ptbyemma

      Har du testat att öva ändå och se vad som händer? Om du undersöker den spända diafragman och bara är med det som är? Se vad du upptäcker <3 kram

stats