emmabarremyr

Emma Barremyr

Vegan tacos

God morgon! Vi startar veckan med ytterligare ett recept från veganveckan, nämligen en vegansk variant på tacos. Alldeles magiskt gott om jag får säga det själv! Vi har ätit detta flera gånger sedan dess så det har alltså blivit en ny favorit hemma hos oss-

Tacos är rätt enkelt att göra en vegansk variant av. Jag gjorde en “tacoröra” på morötter, linser, tomatpuré och kryddor istället för köttfärs, bytte ut turkisk yoghurt mot Oatly fraîche och serverade med våra vanliga tillbehör!

Img 5838

Eftersom det är spiskummin som liksom ger tacosmaken till hela rätten så blir det inte så stor skillnad på att äta en vegansk variant, det smakar tacos, precis som vanligt!

Detta är så mycket myspys att duka upp med på fredagarna nu för tiden. Hela familjen är väldigt förtjust i tacos och vi brukar variera mellan att äta mjuka tortillabröd och natchochips till. Tillbehören är ofta desamma. Jag älskar verkligt att ha banan och jordnötter till tacos, det är såååå gott!

Mitt tips är att testa om ni inte gjort det! Och testa gärna att göra min veganska röra till, den är superenkel.

Img 5839

Vegan tacos

3-4 personer

1 förpackning röda linser i tetra á 380g
2 stora eller 4 små rivna morötter
2-3 msk tomatpuré
Vatten
Spiskummin
Oregano
Paprikakrydda
Chiliflakes
Salt och peppar

Fräs morötterna i olja och tillsätt linser, tomatpuré och lite vatten så att det inte blir alldeles torrt i pannan. Ös på med oregano och spiskummin och smaka sedan av med övriga kryddor. Om du tål är det säkert himla gott att pressa i ett per vitlöksklyftor också.

Servera med dina favorittillbehör!

Jag rekommenderar ruccola, banan, paprika, tomat, gurka, avokado, majs, havrefraîche, natchochips eller tortillabröd.

Img 5842

Muuuuums!

Och nej! Detta är absolut inte bara fredagsmat! Det är också mittiveckanmat. Lättlagat, snabblagat och ger lite helgkänsla. Alltså perfekt även på vardagar. Och lite helgkänsla på vardagen är bara lyxigt, så lova att du unnar dig god mat ofta?

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats