Emma Barremyr

Vi har åkt till fjälls

God morgon från Idre! Vi bilade upp hit igår för en miniweekend på fjället med allt vad det innebär. Pelle ska springa fjällmaran här imorgon så vi passade på att åka upp ett par dagar tidigare för att njuta av lite extra fjälluft i lungorna. Så skönt att vi fortfarande har semester ihop!

Åh det är alltid lika magiskt att komma upp hit. Jag älskar att få landa i stugan, stå på balkongen och blicka ut över den oändliga utsikten, äta gott, vara ute i friska luften, ägna dagarna åt rörelse, ta varma bastubad om kvällarna och spendera tid med de jag älskar mest, familjen.

Pelle ska springa maran med sina bröder och min systers kille. Vi har varit ensamma här uppe sedan igår, men lite senare idag anländer mina svärisar, Pelles bröder med familjer och min syster med familj. Vi kommer inte bo tillsammans allihopa, men det blir ändå fullt hus kan man säga. Och Elsa får hänga med kusinen hela helgen. Mysigt!

Img 7304

Bilresan upp igår gick faktiskt riktigt bra och över förväntan i och med att bilresorna varit lite trixiga de senaste veckorna. Jag hade packat bilen full av leksaker och böcker, och slagit in små paket med små överraskningr i form av leksaker och snacks som hon fick sysselsätta sig med när hon blev uttråkad. Och så hade vi ipaden laddad med Pippi Långstrump såklart, som en nödlösning. Pippi funkar alltid!

Från Hammarö är det ungefär fem timmar upp till Idre fjäll. Vi hade planerat att ge oss av redan vid 8.00 på morgonen, men Elsa drog för ovanlighetens skull till med sovmorgon och sov ända till 07.45, så vi kom inte iväg som planerat. Sovmorgon tackar vi ju för, men det är så typiskt att det händer när man ska iväg, ellerhur?

Efter en och en halvtimme kom vi slutligen iväg och bilade först upp till Torsby för att mellanlanda hos mamma och pappa. Där vi fick lunch och Elsa kunde leka av sig lite innan vi åkte vidare när det blev dags för henne att sova. Hon sov knappt en timme och vaknade redan i Malung, men det gick ändå över förväntan. Jag kunde roa henne med grejerna vi hade med oss och hon var glad och nöjd hela vägen, tack och lov. I Sälen stannade vi för att fika och leka i en lekpark vilket gav oss alla ny energi för att orka sista biten upp till Idre.

Img 7308

Img 7325

Img 7312

Img 7320

Efter bilresan hade vi spring i benen allihopa, så vi gav oss ut en sväng på fjället. Njöt av friska luften, hängde hos djuren, lekte i lekparken och letade efter renar. Tillbaka i stugan fick Elsa middag och sen nattade Pelle henne medan jag bakade scones och dukade upp kvällsfika. Bästa stugmyset om du frågar mig! Elsa somnade strax innan halv åtta och sen var resten av kvällen min och Pelles. Vi ägnade den åt reseplanering. Vi tänkte äntligen att vi skulle ta tag i vinters resa till Sri Lanka!

Img 7327

Img 7335

Img 7347

Img 7352

Img 7356

Img 7360

Img 7364

7589935920 img 8653

7589934768 img 8658

Idag har vi haft en lat morgon. Pelle och Elsa gick upp vid 06.30. Själv fick jag sova ut ända till 8.00 och komma upp till en dukat frukostbord. Så lyxigt! Vädret är sådär här idag. Det regnar, men vi ska ändå ge oss ut med Elsa och leka lite nu. Ha familjehäng! Med bra kläder finns inget dåligt väder, och det är ju så sant som det låter.

Hoppas ni får en fin fredag kompisar!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ptbyemma

   Ja Idre är himla mysigt och fint 🙂 Tack! Han fick riktigt fint springväder och det gick bra på loppet också!

 1. Elin

  Vad mysigt att komma upp till fjällen! Vi är också uppe nu men i Fulufjället. Måste fråga lite om er bärstol/ryggsäck. Är ni nöjda? Sover hon bra i den? Är den bekväm att bära längre turer?
  Vi köpte en på blocket, ej likadan som er men är inte så nöjda. När hon somnar finns det inget naturligt ställe för huvudet att hamna på.. så hon sover max tio min fast att hon är jättetrött.. Så tänkte bara om du kunde rekommendera den ni har?!
  Hoppas ni får fina dagar i Idre! Tack för en jättefin blogg men underbara bilder!

  1. ptbyemma

   Ja visst är det mysigt! Jag gillar verkligen den här tidiga hösten i fjället. Är så friskt och vackert! Hoppas ni haft en härlig helg i Fulufjället 🙂 Bärstolen v har är vi jättenöjda med, det är en ospey poco AG och de gånger hon sovit i den har hon sovit bra. Det finns egentlige inga specifika stöd för huvudet när hons ka sova, men vi har lagt en filt framför henne som hon lutat sig mot och satt upp solskyddet vilket gjort att hennes huvud ändå fått stöd. Vi gick alla var turer i sälen när hon sov och det gick ju bra så för oss har den funkat bra 🙂 Skulle därför rekommendera den! Den är också himla skön att bära i 🙂 Tack för att du läser <3 Kram

stats