Emma Barremyr

Tomat och paprikalycka

Nu äntligen börjar våra tomater och paprikor mogna på riktigt. Gurkor har vi ju skördat på löpande band de senaste veckorna, men tomater och paprikor har vi väntat på. Vi har dock en liten tomattjuv här hemma som gått och tjuvat halvfärdiga tomater i en vecka så vi har liksom aldrig fått några helfärdiga tomater, hehe.

När vi kom hem efter att ha varit borta i helgen var det röda klickar överallt i tomatplantorna, ÄNTLIGEN! Och paprikan som jag väntat på så länge hade också blivit röd, den är nog dags att skörda snart. Sååå spännande det ska bli att provsmaka.

Det här är så roligt och jag är så stolt! Jag har liksom sått både gurka, paprika och tomat från frö och lyckats fantastiskt bra den här sommaren. Glädjen i det är svår att förklara! Det är bara så magiskt att ha växter att pilla med och att få ätbara saker från sin egen trädgård.

Img 8540

Img 8543

Img 8544

Img 8545

Img 8547

Gick ut i regnet och fotade lite tomater igår. Ser de inte smaskiga ut? Och sommarregn alltså! Är rätt så magiskt sitta på vår altan och lyssna på nu.

Paprikaplantorna har jag haft på framsidan vid solväggen hela sommaren, och där har de trivts bra i värmen. Men sen hände en liten olycka innan vi åkte på semester. Jag glömde stänga av vattenslangen en dag när jag vattnade och åkte sedan hemifrån. Det blev för högt tryck i slangen till slut och då släppte den från väggen och stod och sprutade rakt på mina paprikor. De blev helt övervattnade och en av plantorna dog. Åh, den sorgen!

Massa små paprikor som var på gång ramlade av, men några klarade sig faktiskt. De vårdar jag med all kärlek jag har. Hade precis flyttat ut dem till växthuset, men då hände ännu en olycka. I fredags när stormen drog över oss flög växthuset av pallkragen och gick i tusen bitar. Alltså fatta vilken kraft det var i stormen, det där växthuset väger så mycket och ändå flög det iväg. Det trodde vi inte skulle hända. Så nu har vi inget växthus längre… ännu en sorg.

Jaja det var historien om våra paprikor och växthuset. Nu har paprikaplantorna fått flytta in i uterummet istället, men där står de inte så säkert med tanke på grönsakstjuven vi har här hemma. Vi får se hur länge de klarar sig här!

Img 8549

Img 8551

Är mer sugen är någonsin på ett ”riktigt” växthus nästa sommar och håller på att lägga en plan tillsammans med Pelle. vi har en stor jordhög ute på gräsmattan och mer kommer det att bli när vi gräver för att bygga trall runt hörnet också. Vi funderar på att använda jorden och förlänga gräsmattan där det är skog på baksidan nu. ta ner lite träd och göra plats för ett riktigt växthus <3

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ann-Christine

    Växthus är nog lämpligt för er!
    Gurkor går jättebra och squashen kommer att växa som bara den!
    Frågan blir väl snarare vad ni ska göra med allt 😉 Men grannarna blir glada när de får fina gurkor!

stats