Emma Barremyr

Elsa börjar på förskolan

Jag kan knappt förstå att det är sant. Om en månad börjar vår lilla tjej på förskolan och det värker lite i mammahjärtat att tänka på att jag inte längre ska få spendera alla mina dagar med Elsa längre. Min stora lilla Elsa!

Under våren var det rätt tufft att få ihop allt, men vi fixade det tack vare att min mamma kunde ställa upp och vara barnvakt såpass mycket. Vi hade tänkt att Elsa skulle börja på förskolan först efter nyår, men insåg under våren att det inte skulle vara hållbart. Jag hinner inte med att vara både föräldraledig och jobba samtidigt nu när hon är så stor, så därför beslutade vi att söka förskoleplats. Så från och med 17 september kommer hon alltså gå på förskolan 15 timmar i veckan.

Det är så många blandade känslor! Samtidigt som det ska bli så skönt att få 15 timmar i veckan till att enbart kötta jobb så är det ju en stor förändring som sker i livet. Jag ska lämna ifrån mig mitt barn och börja spendera mer tid på egen hand igen. Vi behöver hitta nya rutiner och skapa förtroende för nya människor som ska ta hand om Elsa.

Men det kommer att bli så bra! Vi hälsade på förskolan idag och all oro jag haft i kroppen sedan tidigare rann av mig samma stund som vi steg in genom dörrarna. Vi möttes av helt fantastiska pedagoger och jag fick en så varm och mysig känsla av förskolan. Elsa höll min hand i två minuter innan hon släppte den och stack iväg på egen hand för att utforska de nya lokalerna och heja på kompisarna som satt och lekte med lera.

Det var väldigt skönt för oss alla tre att få bekanta oss med förskolan. Elsa tyckte det var så roligt att vara där och blev ledsen när vi skulle åka därifrån. Känns så bra i mammahjärtat att första besöket blev så positivt och roligt för henne, hon kommer nog tycka att det blir roligt att komma tillbaka för inskolning om några veckor <3

Img 6751

Min stora lilla Elsa ♥

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats