Emma Barremyr

Träningspass att göra hemma

God morgon allihopa! För ett par månader sedan delade jag ett träningspass med er som innehöll fyra övningar. Fyra kroppsegna övningar ihopsatt i en cirkel som ni kunde ta er med ut och köra i vårluften!

Jag vet att ni uppskattar när jag delar träningspass så nu tycker jag faktiskt att det är dags för ett nytt pass att köra ute i sommarluften! Vill du träna idag? Varsågod, här kommer ett nytt träningspass med nya övningar till dig!

Gör såhär: Börja med en lätt uppvärmning. T.ex. en rask promenad och lite rörlighetsövningar. Jobba sedan varje övning i 1 minut med 1 minuts lätt jogging mellan varje övning i 3-4 varv. Vila ett par minuter mellan varje varv och vips har du fått ihop ett gött träningspass på 20-30 minuter!

Draken med knälyft

Stå på lätt böjt vänsterben med tyngden på hälen, höger ben lyft framför dig och armarna sträckta mot luften. Fäll överkroppen framåt samtidigt som du för bak höger ben till ett sträckt läge. Kom långsamt tillbaka till startposition. Tänk på att spänna bålen, hålla ryggen neutral och höfterna parallella genom hela övningen. Upprepa tills tiden går ut och byt sedan ben.

Träningsfokus: ben, rygg, core och sätesmuskulatur

 

Krabban med snabba fötter

Stå på alla fyra, håll kroppen parallell med marken så att du har en rak linje från axel till knä. Spänn bålen, bäckenbotten och sätesmuskulaturen och jobba med att ta snabba springsteg på plats med fötterna.

Träningsfokus: ben, säte, core och armar

Rak planka med benlyft

Stå med en rak linje genom hela kroppen på raka armar och på tå. Se till att hålla ryggen neutral och bålen spänd under hela övningen. Lyft ena benet upp från golvet och sänk sedan tillbaka långsamt, repetera med motsatt ben.

Träningsfokus: core, rygg, säte och baksida lår

Superman

Ligg på mage och lyft armar och ben upp från golvet. Håll ett par sekunder och sänk sedan långsamt tillbaka till utgångspositionen.

Träningsfokus: rygg, baksida axlar och säte

Bilder från Veckorevyn nr 4, 2015
Foto: Jakob Dahlström 

Hoppas ni får ett härligt träningspass!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats