Emma Barremyr

Veckans träningspass

Låt oss gå ut och träna i vårluften idag! Det enda du behöver är dig själv i träningskläder och en gräsplätt där du trivs att vara. Kör passet själv och njut av att bara vara i ditt eget sällskap, eller dra med en kompis ut i vårsolen och kör passet tillsammans. Hur gött är det inte att kunna peppa varandra och sedan ligga i gräset och prata strunt en stund?

Passet innehåller 4 övningar som du kommer få göra i en cirkel.

Gör såhär: Börja med en lätt uppvärmning. T.ex. en rask promenad och lite rörlighetsövningar. Jobba sedan varje övning i 1 minut med 1 minuts lätt jogging mellan varje övning i 3-4 varv. Vila ett par minuter mellan varje varv och vips har du fått ihop ett gött träningspass på 20-30 minuter!

Heja!!! Här kommer övningarna!

Utfall med windmill

Ta ett stort kliv ut åt sidan med det bakre benet. Möt motsatt fot med motsatt hand och rotera upp den andra armen ovanför kroppen. Jobba med att växla sida. Spänn i bålen genom hela övningen och tänk på att ha tyngden på det främre benet samt att knä och tår pekar åt samma håll i ”niget”.

Armhävning med skulderbladsaktivering

Ligg på mage med handflatorna placerade i golvet i brösthöjd. Lyft armarna från golvet och tryck ihop skulderbladen. Armbågarna ska peka uppåt. Sänk sedan ner armarna och tryck upp dig i en armhävning (antingen på tå eller knä). Sänk långsamt ner tillbaka och upprepa. Håll blicken i golvet, slappna av i nacken, spänn i magen och håll en rak linje i kroppen genom hela övningen.

Rygglyft med cirkelrörelse

Ligg på mage med blicken i golvet och armarna sträckta framför kroppen. Gör ett rygglyft och svep samtidigt med armarna till rumpan och sedan tillbaka till startläget innan du sänker ner kroppen igen. Försök att hålla armarna raka genom hela övningen.

Omvänd burpee

Gör ett hopp, kom ner på huk och rulla sedan bak på rygg så långt bak du kommer med benen. Vänd direkt tillbaka, kom upp i ett hopp igen och fortsätt med övningen i x antal repetitioner eller så många du orkar.

 

Bilder från Veckorevyn nr 4, 2017
Foto: Jakob Dahlström 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats