Mellanmål är något jag behöver för att må bra och orka med vardagen, men livet med småbarn är rätt intensivt och jag har upptäckt att det där mellanmålet lätt glöms bort nu för tiden. Vi är ofta iväg på saker och trots att jag är noga med att ge Elsa mellamål prioriterar jag liksom bort mig själv. Så otroligt dumt!
Att inte äta mellanmål gör mig både trött, hungrig och sötsugen och jag har upptäckt att jag verkligen behöver det där mellanmålet, speciellt på eftermiddagen, för att inte hamna i blodsockerdipp och gå i skåpen och rota!
Eftersom vi ofta är på språng behöver jag något enkelt som jag kan ta med mig, och då är ju mellanmålsmuffins perfekt att packa ner i väskan. De behöver inte hållas kylda, de mättar bra, är goda och extra njutbara till en kopp kaffe! Perfekt mellis på språng helt enkelt, speciellt när jag får tag på en ”takeaway-cappuccino”.
Jag bestämde mig för att bli bättre på mellanmål igen och har bunkrat upp med saker som är lätta att ta med på språng här hemma nu. Bland annat så hittade ett recept på banan- och blåbärsmuffins i boken ”Gott utan socker” som jag bakade härom veckan som blev så goda!
Dessa muffins får bli dagens tips till er!
↓ Scrolla för recept ↓
TIPS -> Extra goda är de tillsammans med en kokoslatte <3
> Klicka här för att komma till recept på kokoslatte <
Kram / Emma.
Vad goda de ser ut, och bra med ett recept utan socker eller vetemjöl, måste testas!
Ja de blev väldigt goda och perfekta som mellanmål på språng 🙂
Blåbärsmuffins är bäst!!!
Jag bakar med (15) dadlar som jag mixar med (2 dl) havremjölk, (2 ägg) ägg, (4 dl) dinkel- och havremjöl, (3 msk) bakpulver, (1 dl) sesamfrö, (1 dl) rapsolja, plus massa blåbär. Blir kalciumrika (och järnrika). Båda barnen gillar dem!
Ja så gott! Vilket bra tips, det ska jag testa! Tack 🙂