Emma Barremyr

Vårruset – årets löparfest för oss tjejer

Efter en lång och härlig vinter är det jag längtar allra, allra mest efter just nu är att få komma ut och springa igen! 

Är jag ensam om det eller är ni fler som längtar?

Det är ju något alldeles speciellt med vårlöpning. Att få springa barmark igen, njuta av vårsolen, ljusa kvällar, känna glädjen i kroppen som rörelsen ger och få andas den friska ljumma luften i lungorna.

När jag tänker på hur härligt det är att komma igång med löpningen igen efter vinterhalvåret spritter det i hela kroppen. Det kan vara en kort och lätt runda, ett långt och njutbart distanspass eller intervaller som får hjärtat att jubla av glädje. Oavsett så är det kärlek till min kropp, som ger endorfiner som påminner mig jag om att jag är stark, att jag lever och att jag har en kropp att vara tacksam för.

Löpning är ju en fantastisk träningsform på så många vis – enkelt att utföra, billig, ger oss möjlighet att vistas utomhus, vara nära naturen och ger så mycket positivt för både kropp och själ. Aaaah, jag älskar det så mycket!

Och på tal om löpning! Den 29:e maj går vårruset i Karlstad av stapeln. Årets löparfest för oss tjejer!

Vårruset är bara 5 km och det bästa med det här loppet är att alla kan vara med på sina egna villkor! Du väljer själv om du vill springa eller gå, och samlar du ihop ett eget lag ingår dessutom en pinknickkorg som ni kan njuta av efter loppet. Visst blir man sugen på att springa bara av att höra ordet picknick? Hehe.

Jag tänker att Vårruset är en himla rolig grej att göra tillsammans med sina vänner! Tänk en härlig runda i solen (som ni går eller springer) där ni kan prata om livet och lyssna på musik längs vägen (liveband spelar och bidrar med en härlig stämning) samtidigt som ni njuter av rörelse. I målgång väntar sedan en picknick på en filt i solnedgången!

Aaaaah, hur mysigt?!

Häng på och ha en riktigt rolig kväll med tjejerna vetja! 

Läs mer och anmäl er här!

 

8000 deltagare brukar samlas den här kvällen i maj och njuta tillsammans! Visst ser det härligt ut?!

För mig är Vårruset ett lopp med så mycket gemenskap och glädje!

Jag har själv aldrig sprungit för prestation och är rätt ointresserad av lopp i allmänhet, men Vårruset känns som något annat, ett lopp bortom prestation, tider och hastighet.

Nu är det några år sedan jag deltog i Vårruset, men i år är jag äntligen anmält igen och planerar att försöka få ihop ett gäng vänner så att vi får njuta av den där picknickkorgen också. Hehe. Och det är ju inte bara picknick – det ingår ju även en goodiebag med produkter från Vårrusets sponsorer. Spännande!

Och slutligen – en annan fin grej med Vårruset är att de även bidrar i kampen mot barncancer ♥

Så alla Karlstadstjejer – samla ihop era vänner och skriv in 29:e maj i kalendern! Hoppas vi ses på loppet!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ronja

    Ses där ! Ska dit har tyvärr inte fått ihop något lag men är ändå så himla peppad inför vårruset . Tränar med pt inför loppet ☺️

stats