Emma Barremyr

Kycklingpaj med fetaost och soltorkade tomater

Hej vänner ♥

Vi har påskhelgen precis framför oss och jag sitter i skrivande stund med en alldeles speciell känsla i kroppen. Förra årets påskhelg spenderades i bebisbubbla och jag minns det som igår. Vi anlände med Elsa här hemma dagen innan skärtorsdagen och spenderade sedan hela påskhelgen med att bara mysa och lära känna varandra.

Att få ett barn innebär så mycket starka känslor att det är svårt att sätta ord på. Påsk kommer nog för för all framtid få mig att tänka på den där första underbara tiden med Elsa, och jag blir alldeles full av värme, glädje och kärlek när jag tänker på det. Jag kan sakna den där bebisbubblan så himla mycket samtidigt som jag är så tacksam över att ha vår snart lilla ett-åring hos oss. Det är fantastiskt att se henne växa och utvecklas!

Aaaah!

Jaja, nu var det ju inte det som det här inlägget skulle handla om, jag råkade visst sväva iväg lite i känslorna bara, hehe. Det jag egentligen ville var ju att kika in för att ge er ett gott pajrecept till påskbordet!

Vi gjorde den här kycklingpajen med fetaost och soltorkade tomater till middag i helgen och den blev så fantastiskt god att jag bara måste dela med mig av receptet!

Grundreceptet räcker till fyra hungriga vuxna personer, men om ni har den på buffébordet i helgen räcker den garanterat till det dubbla!

 

Kycklingpaj med fetaost och soltorkade tomater

Ingredienser

4 personer

2,5 dl havremjöl
2,5 dl majsmjöl
150 gram smält smör
1 dl kvarg
1 tsk salt
500 g ekologisk hönsfärs
10 soltorkade tomater i olja
10 cm purjolök (gröna delen vid FODMAP)
1/2 kruka färsk basilika
1 msk kycklingfond
1 msk dijonsenap
2 dl havrefraíche
150 g fetaost
3 ägg
Salt och vitpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla havremjöl, majsmjöl, smör, kvarg och salt till bottnen och tryck ut i en pajform. Förgrädda skalet i 15 minuter. Bryn hönsfärsen i smör. Hacka soltorkade tomater, basilika och purjolök i små strimlor och rör ner i hönsfärsen. Tillsätt kycklingfond, dijonsenap och smaka sedan av med salt och peppar. Blanda ihop havrefraíche, hackade fetaost och ägg. Fyll pajskalet med kycklingfärsen och häll sedan på äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.

Servera med en gäng goda grönsaker!

 

Med det önskar jag er en fin skärtorsdag!

PS. Imorgon delar jag ett gott och enkelt recept på nyttigt påskgodis. MISSA INTE DET ♥

 

Njut av dagen!

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats