emmabarremyr

Emma Barremyr

Hej från soffan!

Jag sitter just nu i soffan med min kvällskopp te och njuter av stunden här och nu. Det har varit en bra dag och jag känner mig lugn och glad inombords. Jag är trött, men andetagen känns sådär lätta som de bara gör när jag mår riktigt bra i själen!

Eftersom Pelle var hemma från jobbet även idag, men ändå tillräckligt frisk för att ta hand om Elsa, fick jag gå på yoga under förmiddagen, ett pass som hölls av min favoritlärare Birgitta. Jag gick alltid på tisdagsyogan innan jag blev gravid och saknar det så mycket! Birgitta är helt underbar och jag upplever alltid att jag får så mycket ut av hennes yogapass! Jag önskar verkligen att jag hade möjlighet att gå på hennes pass oftare, men tyvärr kör hon bara dagtid och det är inte så lätt att få till nu när jag har Elsa hela dagarna. Jag är så tacksam för att jag fick möjligheten idag, för det yogapasset är anledningen till varför lugnet just nu finns inom mig.

Vi har haft ganska kassa nätter här hemma i två veckor nu. Elsa sover oroligt, gråter i sömnen flera gånger per natt, vill sova på mig och vaknar sådär himla tidigt på morgonen igen.. fem är inte ovanligt. Och man blir ju trött av att inte få sova! Jag och Pelle brukar turas om att ta nätterna när de är jobbiga som nu, men eftersom Pelle varit dålig i några nätter har jag fått ta flera på rad + dra hela lasset här hemma dagtid med en extremt mammig bebis. Och samtidigt driver jag eget företag där allt ska rulla på.

Det sliter lite och idag när jag vaknade (efter en riktig skitnatt) av en spark i ansiktet strax efter fem ville jag bara gråta. Varför kan inte ungen bara sova var min första tanke…?!

Men så är hon sådär söt, ger mig en stor blöt puss, gosar in sig i mitt bröst och börjar jollra på sitt egna lilla språk. Ja, då svämmar ju hjärtat över av kärlek hur trött jag är än. Men jag skulle ljuga om jag skrev att det inte har varit jobbigt de senaste dagarna. Jag är ju så van att vi hjälps åt med allt, men när vi inte gör det tar energin slut snabbt och jag blir både trött, stressad och ledsen.

Just därför var det så himla skönt att få gå på yogan idag! Jag kom därifrån som en ny människa. Jag fick jobba med att acceptera tröttheten, axlarna blev lättare, stressen och ångest försvann, jag fick ny energi och kände mig glad igen! Jag tycker det ger så mycket mer att yoga och meditera tidigt på dagen jämfört med att göra det på kvällen. Alla de där positiva effekterna jag nyss nämnde har hållit i sig under dagen och sitter fortfarande kvar och jag njuter av den känslan 

Hur mår ni just nu? Vad händer i era liv?

Dela gärna med er av en rad eller två. Jag tycker det är så roligt när ni berättar om er! Att ni faktiskt är här inne och läser blir så mycket verkligare då.

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellen

  Just nu händer väldigt mycket i mitt liv. Nästa vecka har jag prov för körkort så pluggar för fullt för det. Jag jobbar på Coop i min stad ca 25 h i veckan men bara tillfälligt då jag ska börja på ett annat ställe snart, redan en dag denna vecka och sedan helgen 24-25 mars. Och så behöver jag ta ställning till om jag vill plugga till hösten eller inte. Massvis alltså! Men jag trivs rätt bra ändå.

  Älskar din blogg Emma och Elsa är den gulligaste bebisen som finns! Det är så roligt att läsa om ert liv ❤❤ Massvis med kramar!

  1. Emma

   Åh vad spännande med nytt jobb och så härligt att läsa att du trivs bra 🙂 Ja visst är hon söt lilla Elsa <3 Tack för att du läser och för din varma ord om bloggen! KRAM <3

 2. Pernilla Törnell

  Uppskattar din blogg både för recepten o för de tankar du delar. Är nybliven glutenallergiker o har testat flera av din recept. Älskar att träna, har tidigare haft dålig balans i energiintag o träning, men sedan jag blev mamma för första gången för 5 år sedan har jag funnit balans. Är nu gravid för andra gången med mitt tredje barn, v19, och både njuter och skräms av allt som ligger framför mig. Tack för mig! Pernilla

  1. Emma

   Blir så glad över att höra att du gillar bloggen och det jag delar! Och tredje barnet, så spännande men samtidigt skrämmande 🙂 Tror du har något helt fantastiskt och utmanande framför dig, så som livet med barn är <3 stort lycka till! kram

 3. Sonia

  Tack för en bra blogg Emma! Är precis inne i min andra vecka på jobbet 100% efter 9 månaders mammaledighet. Får så mycket energi av jobbet men vilken härlig känsla det är att komma hem till min sötnos och fina sambon:)

  1. Emma

   Så härligt med den känslan och få energi från jobbet! Förstår att det måste vara het underbart att komma hem om eftermiddagarna! Tack för att du delar med dig <3

 4. Ellinor

  Vilken härlig känsla du förmedlar. Man kan verkligen känna lugnet 🙂
  Idag har jag haft en sådant där riktigt “perfekt” dag och sitter lite med samma känsla just nu.
  Var iväg på pilates i vanlig ordning på tisdag förmiddag tillsammans med Adam. Men idag, för första gången på 10 veckor, så sov han sig igenom hela passet, vilket innebar att jag kunde fokusera helt och fullt på passet och flödet. Tror att det lade grunden för resten av dagen.
  Medan Adam spenderade eftermiddagen tillsammans med sina farföräldrar så unnade jag mig lite egen shoppingtid på Gekås. Kanske inte den mest gemytliga platsen men det var väldigt lugnt där idag och jag fick uträttat det jag skulle. Så skönt att bara vara själv en liten stund också.
  Nu myser vi här i soffan och skall nog göra tidig kväll. Det behövs sällan mycket för att göra en vanlig grå och regnig marsdag till någonting särskilt och vackert <3

  1. Emma

   Åh vad härligt med en sån dag! Jag förstår att du också satt med en skön känsla i kroppen! Precis som du skriver är det himla skönt att få små stunder för sig själv då och då! Älskar Ernst mening “i den enkla bor det vackra”, det är ju så snart <3 Hoppas ni fick en fin kväll och skön natt! Kram och tack för att du delar med dig <3

 5. Charlotte

  Vi slöar på hotellet… Vi är på en veckas semester med vår 11-månaders kille. Är lite si o så med sömnen här med men solen och värmen ger energi.
  Härligt att läsa din blogg även från Egypten.

  1. Emma

   Låter så härligt med sol och värme just nu! Tack för att udd elak med dig och hoppas ni får en fortsatt skön semester 🙂 Kram

 6. Malin

  Jag ligger i soffan med en fyradagars bebis på bröstet, ska försöka få i honom lite mer mat men han verkar mest vilja sova. Vi har varit ute på den första barnvagnspromenaden idag och det gick bra.

  1. Emma

   Men så mysigt! Den där första tiden är verkligen speciell <3 Hoppas att ni mår bra och kan njuta! Kram

stats