Emma Barremyr

Vi kör en Mindfulness-utmaning

 

Inlägg i samarbete med mindfulnesscenter.se

 

Det är med så mycket glädje och värme i kroppen som jag nu berättar för er att jag kommer att påbörja ett samarbete med Mindfulnessgruppen.se. Jag har länge haft en dröm om att få jobba mer med hälsa på ett psykiskt plan och förebygga psykisk ohälsa, och det är därför jag gör det här samarbetet, för att jag tror att mindfulness är ett starkt verktyg som kan hjälpa många.

För två år sedan gick jag själv en mindfulnesskurs och den gjorde så otroligt stor skillnad i mitt mående. Jag slutade i samma veva med mina antidepressiva mediciner och upplevde att jag fick samma positiva effekter av att istället träna mindfulness.

Jag skrev under den tiden två viktiga inlägg som jag vill dela med mig av ↓

> Positiva effekter jag upplevde efter 5 veckors mindfulnessträning

Att vara i tystnad

 

Mindfulnesscenter har som mål att vara med och bidra till ett mänskligare samhälle och jobbar på flera plan med att förebygga psykisk ohälsa bland unga. Bland annat så har de i dagsläget ett pågående projekt där 1000 ungdomar dagligen får öva mindfulness i klassrummet, de utbildar personal på ungdomsmottagningar så att de kan hålla kurser i mindfulness för de ungdomar de möter och har även utvecklat en speciell e-kurs i mindfulness för stressade ungdomar, och det är just den kursen jag vill prata mer om med er!

 

Minfulness och medkänsla för stressade ungdomar

Kursen passar dig som vill:

> Minska oro och stress

> Öka din förmåga till fokus och förbättra dina studieresultat

> Utveckla din inre säkerhet och trygghet

> Minska självkritiska tankar och öka din medkänsla med dig själv och andra

> Lära dig hantera utmanade situationer

> Lära dig slappna av och somna lättare

> Bli mer kroppsmedveten

Målet med kursen är att du ska öka förmågan att fokusera och att hantera den stress och de höga krav som ofta ställs på dig som ung. Du kanske pressar dig för hårt, jämför dig med andra och är rädd för att inte duga. Med hjälp av dessa övningar kan du lära dig att möta dig själv med större värme och omsorg. Dessutom ökar din förmåga till uppmärksamhet och koncentration vilket är en förutsättning för goda studieresultat. Övningar i mindfulness och medkänsla bidrar även till att utveckla din inre trygghet och säkerhet. Du lär dig att behålla dig lugn när du känner dig blyg och osäker, för att komma ifrån självkritiska tankar, för att hantera konflikter bättre eller för att kunna slappna av och somna.

 

Priset på kursen är 225:-, men tillsammans med Mindfulnesscenter vill jag ge er ett supererbjudande och istället erbjuda er kursen för endast 100:-.

> klicka här för att komma till erbjudandet <

 

Tillsammans kör vi en mindfulnessutmaning

UPPDATERING: du kan självklart vara med i utmaningen även om du är över 25 år!

Köp kursen och ladda hem Mindfulnesscenters app så kör vi en två veckors mindfulness-utmaning tillsammans! Jag tänker att ni får den här veckan på er så kör vi igång med utmaningen nästa måndag. Berätta gärna för era vänner och få fler att haka på!

Träningen i kursen består av 10 olika övningar som vi gör under 2 veckor. Träningen sker 1 gång per dag, 5 dagar i veckan, ca 15 minuter varje gång. Du kan genomföra träningen i din mobiltelefon, på läsplatta eller i din dator.

I övningarna ingår:

> Bara andas och slappna av

> Kroppsskanning från huvud till fötterna

> Öva upp din koncentration

> Att arbeta med svåra känslor

> Bli lugn med hjälp av andetaget

> Vänlig uppmärksamhet

> Mental styrketräning

> Andningsankare

> Kroppsskanning från fötterna till huvudet

> Utforska dina känslor i kroppen.

Du kommer även att få tillgång till flera skrivövningar som du kan skriva ut och ha till din hjälp. Skrivövningarna är till för att du ska reflektera kring vad det är som skapar stress i ditt liv just nu.

PS. Efter genomgånget program har du kvar det och kan repetera de övningar du vill. Det finns ingen begränsning i tid. DS.

 

Jag ser så mycket fram emot den här utmaningen! Både för att det känns roligt att få göra något med er, men också för att jag vet hur mycket mindfulnessträningen kommer göra för mitt eget mående under de här veckorna. Jag har slarvat ganska mycket med mindfulnessträningen senaste tiden, så det känns kul med en utmaning som med all säkerhet kommer att påverka mig positivt på många sätt ♥

Hakar ni på utmaningen?

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida

  Anmält mig också!
  Lägger du ut nåt dag för dag utmaningen eller håller man koll själv? Mvh Ida/ studiekamrat till din mamma

 2. JENNIFER

  Jag är med!! Har tänkt så länge att jag behöver detta, men behöver en spark i baken för att komma igång. Tack för dessa erbjudanden och samarbeten!

 3. Mamma

  Och jag har också anmält mig, det trodde du inte va Ska ge det en rejäl chans, behöver lära mig att vara i nuet! Förut så borstade jag tänderna med cortison salva för att jag var någon helt annanstans i tankarna

 4. Josefine

  Jag anmälde mig precis! Här läst mycket om mindfulness så det ska bli spännande att testa, speciellt när man läser om vilka fantastiska fördelar som finns med det 🙂

 5. Jennie

  Har anmält mig! Så spännande, har velat komma igång med mindfulness länge då jag tror det skulle hjälpa mig. Tack för att du är en sådan inspirationskälla Emma, för det är du verkligen!

  1. Emma

   Vad roligt Jennie! Blir så glad och varm av dina ord <3 Hoppas att mindfulness kan hjälpa dig och ska bli spännande att höra dina upplevelser (om du vill dela med dig)! Kram

stats