Emma Barremyr

Veckans middagsmeny (vecka 11)

Hej kompisar!

En ny vecka är på ingång och det innebär såklart en ny middagsmeny och massa goda middagar att se fram emot. Jag älskar den känslan!

Den här veckan skickade jag iväg Pelle ensam på att storhandla medan jag och Elsa stannade kvar hemma. Elsa sov sitt förmiddagspass ute i vagnen vilket innebar att jag fick ett par timmar alldeles för mig själv att bara ta det lugnt. Lyx! Annars brukar vi ju åka iväg hela familjen och passar ofta på att helgfika tillsammans så att det blir en mysig grej av att storhandla, men den här veckan kände jag att det var skönt att bara vara hemma och vila.

Åh, det är så skönt att ha maten planerad för veckan! Även om vi inte har några speciella planer så är det skönt att veta att allt finns hemma. Jag brukar ofta förbereda middagen under förmiddagen eftersom vi för det mesta brukar hitta på saker efter lunch. Vi äter middag redan vid 17.00 oftast eftersom Elsa lägger sig så tidigt och då slipper vi stress med matlagning om vi varit iväg på något under eftermiddagen. Planering, planering – det är A och O för att allt ska gå ihop i livet med småbarn tycker jag!

Brukar ni också planera maten för veckan eller tar ni dagarna lite som de kommer?

Middagsmeny vecka 11:

Måndag: fiskgratäng med äggsås och potatis

Tisdag: kycklingbiffar med senapssås och rotfrukter

Onsdag: våfflor med goda tillbehör

Torsdag: spenatsoppa med lax

Fredag: rödbetspaj med chevre

Lördag: viltgryta med messmör och lingon + hirs

Söndag: bakad sötpotatis med keso och jordnötssmör

 

Hoppas att ni har en härlig och mysig söndag!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats