Emma Barremyr

Gissa vad som händer i helgen?!

Jo Vasaloppet händer! Och vet ni vad det innebär?

VASALOPPSFRUKOST SÅKLART!

Som den frukostmännsika jag är så är Vasaloppsfrukosten en av höjdpunkterna på hela året! En rejäl mysfrukost framför Vasaloppet är en tradition jag har med mig från barndomen, en tradition som jag älskar så otroligt mycket! Min pappa åkte Vasaloppet nästan varje år när vi var små, vilket innebar att vi satt klistrade framför tv:n dessa förmiddagar tillsammans med en god frukost som vi njöt av länge medan vi kollade på loppet.

Det är helt enkelt något alldeles speciellt för mig och även om vi inte tittar efter pappa längre så tycker jag att det är en mysig grej som ger så mycket välmående, och som jag hoppas kunna föra vidare till min alldeles egna familj. Pelle och jag har ju redan tjuvstartat och såhär har det sett ut tidigare år ↓

Förra året dukade vi upp med scones, hembakade croissanter, ost, skinka, fruktfat, ägg, choklad och kaffe!

> Recept på scones

> Recept på croissanter

 

Året innan det stod det också scones på bordet, fast saffransscones, smoothies, ost, chark, marmelad, majskakor med choklad, mörk choklad och kaffe såklart!

> Recept på saffransscones

> Recept på smoothie

 

Och 2015 hade jag bakat nyponfrallor och surdegsfröknäcke som vi åt med apelsin, grapefrukt, ägg, keso, ost och marmelad!

> Recept på surdegsknäcke

> Recept på nyponfrallor

 

Den här helgen blir det säkert något liknande! Elsa brukar sova runt 8 när Vasaloppet drar igång så planen är att fixa klart frukosten tills hon ska sova så kanske jag och Pelle får njuta lite i lugn och ro. Är sällan vi äter fruost framför tv:n nu för tiden så det vore mysigt att få göra det igen, bara han och jag! Vi får se hur det går med den saken… skulle Elsa ta sovmorgon är det ju kört, haha!

Planerar ni också att äta Vasaloppsfrukost?

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida

  Jag ska cykla Vasaspinningen på gymmet för tredje året i rad, så kul tradition! Vi cyklar från 8- första kille och tjej är i mål och har Vasaloppet på storbild. Så laddad! 🙂

 2. Sofia

  Jag skulle egentligen åka Vasaloppet nu på söndag, men en influensa har satt stopp för det tyvärr. Men, nu ser jag fram emot en mysfrukost framför tv:n istället 🙂

 3. Malin

  Hihi, vad kul att du skriver det här!
  Den här traditionen har jag också med mig hemifrån, men har aldrig tidigare hört om någon annan som gjort det.
  Dock har vi aldrig haft nån åkare att heja på, men bra anledning till mysfrukost ändå!
  Ha det bäst!

  1. Emma

   Ja Vasaloppet är garanterat en bra anledning till mysfrukost! Hoppas att ni hade en härlig morgon 🙂 Kram

stats