Emma Barremyr

Recept bebismat – laxpasta

Det är nästan roligare att laga mat till Elsa än att laga till mig själv just nu. Sedan vi började ge henne mat som att hon kan äta själv (dvs. bitar istället för puré) är hon en väldigt matglad liten tjej! Det är massa kladd och måltiderna tar en del tid eftersom det är mycket att förbereda och ta reda på, men det är något jag mer än gärna lägger tid på för att Elsa ska få i sig bra, hemlagad mat ♥

Elsa älskar både lax, kyckling och kött, men brukar även få äta vegetarisk flera gånger i veckan eftersom det är så jag och Pelle äter. För någon vecka sedan slängde jag ihop en laxpasta till lunch och som hon åt! Ja den här laxpastan gick iallafall hem hos Elsa, hoppas att det gör det hos era små också ♥

Scrolla ner för recept!

 

Laxpasta till bebis

Ingredienser

2-3 ”Elsa portioner”

1 laxfilé
1 dl pastaskruvar
1/2 dl grädde
1/2 dl ärtor
2 soltorkade tomater i olja
svartpeppar, dill och gräslök

Koka pasta enligt anvisning på paketet. Stek laxen i smör och hacka den i mindre bitar. Krydda med dill, svartpeppar och gräslök. Hacka soltorkade tomater och strö över. Häll sedan på grädde och låt koka ihop några minuter. Klipp pastan i mindre bitar och häll över laxsåsen. 

Jag serverade med finriven morot och mango till Elsa.

 

Har förresten gjort en ny kategori ”barnmat” <– (klick) där jag samlar alla recept och tips på barnmat. Kika där om ni vill ha mer inspiration!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linn

  Hej!

  Älskar din blogg, vill börja med att säga det!
  Har blivit inspirerad av dina recept sedan flera år och kommer alltid tillbaka till dina frukostmuffinrecept och andra godsaker när jag besökt andra bloggar. Nu när jag också har fått barn fortsätter jag inspireras av recept till honom från det du lagat till Elsa, helt underbart.
  Undrar lite kring tallrikar och glas och så ni har till Elsa, tex denna gråa med olika delar för maten. Var har ni köpt det?
  Som sagt tack för en fantastisk blogg!

  1. ptbyemma

   Åh SÅ GLAD jag blir <3 Kul att jag kan inspirera! Numera äter Elsa från vanliga tallrikar som oss och dricker även ur vanliga glas, men den gråa med "matta" Har jag för mig att jag beställde det från Lekmer 🙂 Kram

 2. Jessica

  Låter gott!! Vet du från vilken ålder det är ok alltså ok att steka mat? Alla recept jag läser så kokar man maten men ibland skulle det kännas lättare att steka (min son är 7 månader).

  1. Emma

   Jag har gett henne stekt mat sedan 6 månader, men då stekt väldigt försiktigt så att det inte blir någon skarp yta på 🙂

 3. Frida

  Vilka bra tips! Va mycket hon får i sig?! Äter hon ett sådant mål om dagen eller är de fler?
  Hur mycket väger hon nu? Vill också börja med att min ska äta själv men då skulle han nog inte gå upp något, inte så finmotorisk

  1. Emma

   Vad kul att du gillade det 😀 Oftast så äter hon upp nästan allt och brukar äta både lunch och middag som en tallrik likt den ovan. I början hamnade det nog mer utanför än innanför munnen, men desto mer hon övat desto bättre har hon bilvit 🙂 På 10 månaderskrontrollen vägde hon 7,7 kg 🙂

 4. Linnéa

  Hej Emma,

  Tack för allt underbart du delar med dig av. Älskar att läsa din blogg och följa din familj 🙂

  Jag har en fundering men mitt minne är lite vagt. Jag har följt dig rätt många år och har minne av att du tidigare varit lite striktare med kosten. Typ gluten, mjölk och socker. Hur ser du på sånt nu? Är det fortfarande något du mår väldigt dåligt av och undviker eller hur resonerar du? Hur känner du inför sådan mat till Elsa? Jag har tidigare varit strikt då jag haft en tro på vad som är bra och vad som är dåligt. Däremot så har min mage alltid styrt det mesta och jag klarar verkligen av mjölkprotein eller saker med gluten. Inte heller tyvärr frukt och för mkt baljväxter 🙁 Önskade verkligen jag kunde äta mer varierat och enkelt för det är sån stress att behöva tänka på maten hela tiden… Har alltid gillat dina recept och ditt tänkt kring mat, vore kul att få höra din åsikt och kanske få lite pepp/inspo.

  Kram!

stats