emmabarremyr

Emma Barremyr

Pizza med soltorkade tomater och fetaost

Minns ni att jag nämnde att jag skulle göra en pizza med fetaost och soltorkade tomater i fredags? Alltså HUR GOTT?! Jag har ju snöat in lite på kombinationen soltorkade tomater tillsammans med fetaost, och det passade verkligen bra på pizza! Konstigt nog hade jag aldrig ätit det innan, men kommer garanterat att göra det igen.

Och pizza i sig måste ju vara det ultimata fredagsmyset! Jag älskar känslan av fredag och en doft av pizza som sprider sig i huset, ja det är något som gör mig både glad, lugn och tillfreds på ett härligt sätt!

 

Som vanligt gör jag min pizzabotten på en glutenfri bakmix från Urtekram. Det är den bästa pizzabotten jag hittills smakat sedan jag började äta glutenfritt för snart sex år sedan! Det är så lyxigt att kunna äta en riktigt god pizza utan att magen ska börja bråka. Dessutom är den otroligt enkel att göra, ekologisk och innehåller bara bra grejer!

Bakmixen finns att köpa här –> Glutenfri bakmix från Urtekram!

(affiliatelänk)

 

Pizza med soltrokade tomater och fetaost

1 pizza á 2 personer

Ingredienser:

2 dl ljummet vatten
150 gram universalbakmix
1 tsk havssalt
50 g philadelphiaost
30 g babyspenat
10 soltrokade tomater i olja
150 g fetaost
1 kruka basilika
1/2 dl olivolja
1/2 dl pinjenötter
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda salt och bakmix. Tillsätt vatten och och blanda ordentligt med en handvisp. Smeten blir ganska lös, men det ska den vara. Kavla sedan ut degen mellan två bakplåtspapper. Låt pappret sitta kvar (det lossnar när det är färdiggräddat) och kör in i ugnen i 15 minuter. Ta ut och ta bort översta bakplåtspappret och låt svalna lite.

Bred ut philadelphiaost på hela pizzan och strö över babyspenaten. Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar och lägg även dem på pizzan. Smula över fetaosten. Mixa därefter ihop basilika, olivolja, salt och peppar till en sås och ringla över lite över pizzan. Grädda pizzan i ugnen tills osten smälter. Ta ut och strö över pinjenötter. Servera med sallad!

 

Tre andra goda pizzor!

> Pizza med rödbetor och chevre

> Sötpotatispizza

> Pizza med kyckling och banan

 

Gör ett pizza till kommande fredagsmys vetja ♥

Kram / Emma

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tobbe

  Gjorde den här pizzan idag. Supergod!

  I stället för philadelphiaost i botten blandade vi ihop 3 dl 34% creme fraiche, 1,5 dl lagrad prästost, en vitlöksklyfta, örtkrydda, salt och peppar. Jättegott! (Gjorde en hel långpanna)

 2. Ida

  Måste tipsa dig om en supergod paj på temat smakkombo fetaost och soltorkade tomater 🙂

  Pajskal enligt valfritt recept
  ½ zucchini
  1 paket fetaost
  10 soltorkade tomater
  Äggstanning med 2 ägg och 2dl havremjölk
  Salt, peppar och torkad timjan efter smak

  Förgrädda pajskalet. På med resterande ingredienser, häll över äggstanningen.
  Grädda ca 25 på 200 grader.

  Ät och njut 🙂

stats