emmabarremyr

Emma Barremyr

Lördagsäventyr med utemys vid Kilenegården

I lördags vaknade jag upp till ett sms från syrran “Vill ni med till Kilenegården idag? Vi tänka grilla korv och åka pulka“. Och JA!!! Klart vi ville det, vi hade en helt oplanerad lördag framför oss och ett lördagsäventyr med utemys, korvgrillning och pulkaåkning var precis vad vi behövde! Jag var så glad över en oplanerad helg just för att jag tycker så mycket om att kunna göra såna här grejer lite spontant!

Jag slängde mig iväg till affären och storhandlade på förmiddagen när Elsa sov sitt förmiddagspass, medan Pelle fick packa ihop där hemma. Jag letade som en tok efter en lökfri korv och hittade till slut en “filékorv” med hög kötthalt och svensk kött. Jag äter inte korv så ofta, men när jag gör det vill jag att den ska vara kvalitativ med så bra innehåll som möjligt. Helst hade jag velat att det skulle varit ekologiskt kött också, men det fanns tyvärr inte i en lökfri variant, så det fick bli filékorven helt enkelt.

När Elsa vaknade gav vi henne lunch eftersom det kändes enklast att låta henne äta inne i värmen. Hon ska ju äta själv och kladdar som en liten gris, vilket kanske inte blir supermysigt ute i skogen och kylan, hehe. Så fort hon fått i sig lunchen packade vi allt i vagnen och tog en promenad till Kilenegården, som bara ligger en halvtimmes promenad från oss!

Ut på tur, aldrig sur 🙂 Elsa var gladare än vad hon ser ut på bilden! Min lilla michelin ♥

 

Familjeselfie med två övertaggade föräldrar och en skeptisk unge, haha!

 

Kusinmys ♥ Elsa är så himla mysig, vill “vara goo” och lägger huvudet och liksom myser med allt och alla just nu!

 

Ute och går i sina första pjucks för allra första gången! Hur gulliga är inte dessa små minimänniskor som har allt i “mini-mini-storlek“? Skorna och vantarna är ju bara så himla söta ♥ Och Elsa också såklart, hihi!

 

Korvgrillning på gång! Jag köpte ett glutenfritt “potatisbrödtunnbröd” som fick agera korvbröd till mig. Det är gott med ett helt okej innehåll (jämfört med annat glutenfritt köpebröd). Finns i frysdisken i de flesta butiker!

 

Kan verkligen tycka att korv med bröd är så otroligt gott när vi är ute på tur såhär! Annars är jag verkligen inget stort fan av korv, men shit vad gott det var just den här dagen!

 

Ljudet av en sprakade brasa som värmer en kall vinterdag! Älskar det ♥

 

Pelle grillade korv och jag gosade med Elsa. Lyx ♥

 

Filékorven fick klart godkänt!

 

Elsa satt i vagnen och smaskade på majskrokar medan vi andra käkade!

 

Utsikten från grillkojan! Solen började så smått spricka igenom när det började bli dags för bus, wiiee!

 

När Elsa får skorna på fötterna blir det lite för tungt för att gå… Det är som att hon sitter fast med fötterna i marken och ramlar framåt, och det blir inte lättare i snön direkt. Lilla älskling, vi får gåträna mer med skorna på!

 

Rutchkana!!! Elsa var road, men helt ärligt så tyckte nog jag att det var roligare än vad Elsa gjorde 🙂 Jag tycker det är så himla kul med lekparker! Hehe. Vi gungade i vanlig gunga och satt på grungbrädan och jag skrattade mer än vad jag gjort på länge!

 

Och efter några åk i pulkabacken blev det dags för Elsa att sova igen, så vi packade ihop oss och gick hemåt igen. Solen sken och värmde våra ryggar! Våren hängde i luften och fantastisk känsla hörni, snart är nog våren här på riktigt ♥

 

Dagar likt denna är som balsam för själen! Helt ärligt så kände jag mig lite småsur när jag vaknade på lördagsmorgonen… fråga mig inte varför, jag bara hade den känslan! Men så kom vi ut, fick spendera tid tillsammans, njuta ute, äta gott, leka och bara vara ♥ Jag fick så mycket ny energi, kände mig glad och sprallig resten av dagen och somnade så gott på kvällen!

Jag ger mig själv ett löfte här och nu – ska unna mig och familjen fler dagar likt denna framöver ♥

 

Har ni också gjort något härligt i helgen?

Kram / Emma

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellen

    Alltså wow vad härligt ni har haft det verkar det som Så himla roligt att läsa om, blir alldeles sprallig själv hihi! Jag hade en fin helg, jobbade på mitt nya jobb Coop i stan och jag älskar det så mycket

stats