Emma Barremyr

Glutenfria dumplings

Jag har gjort glutenfria dumplings ♥

Jag ni hörde rätt! Jag spenderade måndagskvällen igår med att baka egna dumplings som vi lyxade med till middag. Som ni vet så älskar jag vardagslyx och det var så mysigt att få duka upp denna middag en helt vanlig måndag!

Det var faktiskt enklare än vad jag trodde att det skulle vara, även om det var lite trix och fix, men jag gillar ju sånt! Sen blev mina dumplings inte de vackraste dumplings jag skådat direkt, hehe. Men de blev goda och det är ju det som är huvudsaken! Receptet hittade jag hos Nillas Kitchen och jag kapade det rakt av. Vill ni också testa? Klicka på länken nedan för att komma direkt till receptet!

> GLUTENFRIA DUMPLINGS <

Jag gjorde endast fyllningen med kycklingfärs eftersom det var så mycket lök i den veganska varianten, men nästa gång vill jag nog gärna försöka mig på en vegansk variant jag också. Jag får klura på något! Har ni tips?

Elsa fick dumplingsfyllningen med kokt potatis, avokado, gurka och tomat. Mumsigt tyckte även hon!

Här är några bilder från måndagsmiddagen 

Serverade med en stor sallad och kokta edamebönor som vi doppade i dippsåsen. Så magiskt gott!

 

Ger ni er själva lite vardagslyx då och då? 

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jes

  Torkad sojafärs! Där är den helt naturell och man förväller den i buljong eller lätt saltat vatten alt. slänger ner i en kryddig sås. Funkar att steka, woka, ha i soppa, gratäng mm. Finns i samma hylla (på Bergvik och Välsviken) som ravioli, fiskbullar och dyl burkmat.

 2. Sara

  Men WOW så gott! Det ska testat snarast!

  Jag vill tipsa om ett annat gudomligt gott recept-fiskfärsbiffar! Mixa sej/torsk och lax (typ 70 % vit fisk och 30 % lax), salt, peppar, dill, gräslök, persilja, äggvita och matgrädde tills du får en mjuk smet. Stek som köttbullar, fiskhamburgare, koka till fiskbullar-allt blir gudomligt gott! Min favorit är att göra biffar doppade i lite ströbröd för en frasig yta. Det passar bra med allt från dillstuvad potatis, potatissallad, stuvade ärtor och morötter-ja allt!

 3. Josefine

  I traditionell kinesisk vegetarisk matlagning ”får” man inte använda lök och vitlök, så om du googlar på det kanske du kan få tips på recept? Ett tips är ”gröna blad” eller kål (vitkål, salladskål etc.), torkad kinesisk svamp (shitake, fast vi kallar den donggu) som blötläggs och sedan hackas fint, ingefära, soja, sesamolja och/eller sesamfrön som wokas ihop till fyllningen:-). Man kan även tillsätta tofu om man vill.

 4. Veronica

  Älskar dumplings men var länge sen vi gjorde det! Brukade va lite fredagsmat hos oss för några år sen 🙂 Mixa tofu, ingefära och kål brukar funka bra som vegansk variant! 🙂 Man kan fräsa alltihop med lite soja/nån sås för mer smak. Chili? Svamp? Om man gillar/tål det.

  1. Emma

   Det var första gången jag åt det och det var ju så gott! Kul eftersom man kan variera det så mycket 🙂 Tack för tipset på den veganska varianten! Kram

 5. Malin

  Det där såg ju underbart ut!
  Klart vi vardagslyxar! Heja all typ av vardagslyx! Idag blir det med stor sannolikhet en semla inblandad i vardagslyxen.
  Ha det gott!

stats