Emma Barremyr

Lax med rotfrukter och ruccolapesto

Är ni fler därute som blir överlyckliga när Ica och Coop’s recepttidningar trillar ner i brevlådan?

Jag älskar att sitta och bläddra i en mattidning för att få inspiration till min egen matlagning, så när dessa tidningar dimper ner i brevlådan brukar jag ha en helig stund tillsammans med en kopp kaffe samtidigt som jag bläddrar i tidningen och tankar upp mig själv med lite ny inspiration!

I senaste tidningen från Icas Buffé fann jag ett spännande ruccolapesto jag jag bestämde mig för att testa en dag! Det blev supersmarrigt till ugnsbakad lax, ett gäng rotfrukter och en färgglad och fräsch sallad!

Typiskt bra vardagsmat som både är fantastiskt god och enkel att tillaga ♥

Lax med rotfrukter och ruccolapesto

Ingredienser:

4 personer

4 laxfiléer
4 stora sötpotatisar
4 palsternackor
4 morötter
60 g ruccola
1 1/2 dl riven parmesan
1 1/2 dl olivolja
1/2 msk finrivet citronskal
3 msk färskpressad citronjuice

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta rotfrukterna. Lägg dem på en plåt, ringla över olivolja, salt och peppar och rosta dem sedan i ugnen i ca 40 minuter tills de får lite färg. Lägg laxen i en ugnssäker form, salt och peppar och ställ in i ugnen när det är 12-15 minuter kvar av potatisen. Gör under tiden peston genom att mixa ihop ruccola, parmesan, olivolja, citronskal och citronjuice.

Servera rotfrukter och lax med ruccolapesto och en stor sallad.

Jag gjorde min sallad på medelhavsmix, tomat, gurka, paprika, majs, fetaost, russin, solroskärnor, pumpakärnor och sesamfrön!

Mums ♥

Receptet på peston kommer som sagt från Ica.

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats