Emma Barremyr

Träna med bebis – ländryggspress med bensträck

Idag får ni ytterligare ett träningstips med bebis!

Att komma igång med magträningen igen efter graviditeten kan var himla skönt, men innan ni kör igång med magövningar rekommenderar jag er att göra appen ”mammamage” för att få tillbaka aktiveringen, samt att magmusklerna gått ihop på er. Det brukar ta några månader så var inte för snabb med att köra magövningar efter förlossningen!

När magmusklerna gått ihop igen och aktiveringen är hittat är det fritt fram att köra igång! Jag har tidigare tipsat om sidoplankan, som är en bra övning att börja med. Dagens övning är ländryggspress (med bensträck för den som vill), och det är också en bra övning att börja!

I början passar det bra att bara ligga i positionen på första bilden nedan och pressa ner ländryggen. Hitta kontakten med de inre magmusklerna och kom ihåg att andas under tiden! 

Nästa utmaning är att andas ut, sänka höger fot och sträcka ut benet. Vänster ben hålls kvar i 90° i knä och höftled. Dra in naveln så mycket som möjligt och pressa hela tiden ned ländryggen i golvet. Andas in och dra benet till startpositionen igen. Alternera sedan ben.

 

Foto: Caroline Dahlén

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats