Emma Barremyr

Smoothiebowl med stekta bananer och crunchig granola

God morgon måndag!

Precis som förra året vid den här tiden har jag fått ett extremt sug efter smoothiebowls! Jag trodde att det berodde på graviditeten då, men det kanske är något med den här årstiden och att kroppen behöver boosten från frukt och grönt lite extra nu när vi går in i den värsta förkylningsmånaden på hela året. Vad tror ni?

Och vi har varit sjuka nog för ett tag tycker jag så jag lyssnar på kroppen och ger den vad den vill ha! Rejäla smoothiebowls helt enkelt!!!

Har snöat in lite på stekt banan i kokosolja och kanel + stekpannegranola som topping på smoothien. Det är så gott att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Har ätit det till lunch flera gånger senaste veckan nu. Jag älskar att äta frukostmat till både lunch och middag, för ja – den här ljuvliga tallriken funkar både till frukost, lunch, middag eller som ett mer rejält mellis! Och det är ju även så gott att det skulle funka som en nyttig efterrätt!

 

Smoothiebowl med stekta bananer och crunchig granola

Ingredienser

1 person

1 frusen banan
1 dl hallon
1 dl blåbär
1 dl krämig kokosmjölk
1 krm vaniljpulver
1 msk havreprotein (jag kör på Helhetshälsas och köper mitt här)
1 banan
1 msk kokosolja
1 tsk solroskärnor
1 tsk pumpakärnor
1 msk havregryn
1 msk kokosflingor
1 tsk honung
1 tsk mandelsmör
1 tsk kanel
10 hackade cashewnötter
1 nypa salt

Mixa ihop frusen banan, blåbär, hallon, kokosmjölk, havreprotein och vaniljpulver till en fluffig smoothie. Skär bananen i fyra skivor och stek dem i 1/2 msk kokosolja och 1/2 tsk kanel. Lägg åt sidan och rör sedan ihop solroskärnor, pumpakärnor, havregryn, kokosflingor, honung, mandelsmör, cashewnötter resterande kanel och en nypa salt och stek i 1/2 msk kokosolja tills det får lite färg. 

Lägg bananen i smoothien och strö över granolan!

Sätt dig ner på en skön plats och njut 

 

Lova att ni testar den här med att steka banan i kokosolja och kanel?! Det är gott även på gröt, till pannkakor, glass eller grädde!

 

Inlägget innehåller en affiliatelänk.

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats