Emma Barremyr

En måndag mitt i livet

Idag vaknade jag 05.45 av att Elsa drog mig i örat, och sen kröp hon närmare och gav mig en blöt puss på kinden. Morgonhumöret på den ungen är det verkligen inget fel på och det är otroligt mysigt att få vakna upp bredvid henne varje dag. Innan hon blev sjuk hade vi ju börjat lägga henne i egen säng, men när hon varit sjuk har hon hellre velat ligga nära oss, så därför har vi tagit tillbaka henne till vår säng. Jag njuter lite till av samsovning innan vi gör ett nytt försök med spjälsängen (vill helst få henne att ligga i den pga. risk för att ramla ur sängen).

Vi käkade frukost, fixade oss (tvättade och satte på Elsa kläder + sminkade och satte på mig själv kläder) och hängde sen en stund i soffan framför Nyhetsmorgon innan det blev dags för Elsa att sova igen. Strax efter åtta rullade jag vagnen ett varv runt kvarteret och lät henne sedan stå ute och sova sin förmiddagslur.

Under tiden Elsa sov hann jag svara på mail, fota en maträtt och skriva ett blogginlägg om hur det är att driva eget företag och samtidigt jobba som föräldraledig (det inlägget kommer imorgon). När Elsa vaknade 90 minuter senare åt vi mellis, Elsa ammade medan jag njöt av en kokoslatte och ett kokt ägg.

Sen packade jag in oss i bilen och åkte till Klarälvskliniken för att hämta mina sulor. Jag har gått och fått Mortons sjukdom efter graviditeten pga. att mina fötter blivit större så nu hoppas jag att sulorna hjälper mig så att jag kan gå promenader utan smärta i fortsättningen. Så jäkla typiskt med ytterligare en grej som förändras av det här med att vara gravid. Större fötter liksom, det hade jag kunnat klara mig utan!

Sulorna satt iallafall som en smäck, så efter att ha installerat dem i skorna och gått några vändor fram och tillbaka i korridoren med Elsa på höften åkte vi hem och åt lunch. Jag gjorde en ljuvlig gulaschsoppa till middag igår (som även Elsa älskade och åt efter flera dagars matvägran) och den mumsade vi på även till lunch idag. Jag älskar att Elsa vill äta själv, det gör våra matstunder så mysiga och vi sitter numera och äter ihop!

Såhär såg det ut idag ↓ Receptet på gulaschsoppan kommer i ett annat inlägg om någon undrar!

Efter lunchen var det mat överallt, som vanligt, så jag fick bada Elsa i handfatet och sanera köket (läs torka med blöt trasa flera omgångar på bord, stolar, golv osv). Det här med matstunder tar verkligen sin lilla tid och över en timme senare var vi klara och redo att ge oss ut på en eftermiddagspromenad.

Jag kände för att gå inne i stan och packade därför in oss i bilen ytterligare en gång. Vi parkerade vid mariebergsskogen och gick sedan en över 90 minuter lång promenad. Elsa sov sig igenom hela promenaden och vaknade först när vi stannade till vid Mariebergsskogen igen. Där åt vi mellis inne på Naturum och gick sedan och kikade på djuren innan vi åkte hem och mötte upp pappa Pelle som precis kommit från jobbet!

Jag har precis förberett varma mackor som jag och Pelle ska käka till måndagsmys! Det blir varianten med rödbetsröra och chevre <– (klicka för recept). Det är Pelle som nattar Elsa ikväll så jag passar på att skriva det här blogginlägget medan de badar och lägger sig! Nu ska jag bara kolla mailen en sista gång för idag innan jag stänger ner datorn för idag och ägnar tiden åt mig och Pelle. Det blir som sagt varma mackor och ett par avsnitt av Bron till det (vi kollar ikapp gamla säsonger). Vardagsmys som är det allra bästa myset!

Hoppas att ni haft en fin dag!

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kusin Emelie Johansson

    Ett tips är att ta in spjälsängen till ert sovrum, ha den vid din sida om sängen så att hon lär sig att vara trygg i sängen innan ni flyttar in den till hennes rum.
    Jag vet inte anledningen till att ni vill ha henne i spjälsängen, men för oss var det iaf att jag väckte alltid Olivia om nätterna (jag är en som vrider mig konstant) så jag störde hennes nattsömn. Men jag satte hennes spjälsäng bredvid min. Och ramla nappen ur eller att hon behövde mammas närhet så fanns jag till hands snabbt. Nu samsover vi igen sen ca 1,5 år tillbaka. Funkar bäst för oss så. Bebis kommer jag också ha nära mig, på andra sidan om mig i en bedside crib. Lycka till och hoppas vi kan ses snart!

    1. Emma

      Ja vi har spjälsängen inne hos oss, och nu ligger hon i den sen några nätter tillbaka. Så skönt, för då behöver jag int oroa mig för att hon ska krypa iväg på natten och vi inte vaknar. Har nappar som lyser i mörkret så hon hittar dem själv på natten, det är verkligen så himla bra 😀 Mysigt med samsovning, det är det bästa om det funkar för alla! Tänk att ni snart är fyra!!! Kram

stats