Emma Barremyr

Nu förstår jag meningen med min asjobbiga graviditet

Den senaste veckan har varit den jobbigaste veckan sedan Elsa föddes! När jag var sjuk i höstas var det en tuff period, men då fick jag iallafall sova på natten. Den här veckan när Elsa varit sjuk har vi fått minimalt med sömn och det har varit så jobbigt för mammahjärtat när hon inte mått bra. Jag vill ju bara kunna hjälpa!

Elsa har sovit som en kratta både på natten och dagen, vilket inneburit att hon varit konstant trött och gnällig, såklart! För vem blir inte grinig av att vara trött? Närhet är det enda som funkat riktigt bra, så jag har i stort sett burit runt på Elsa hela dagarna, låtit henne sova på mitt bröst och myst med henne i sjalen.

Och ja, jag skriver jag, för till råga på allt så har Pelle också blivit sjuk och legat i feber hela helgen, så nu är det jag som får dra hela lasset ensam! Nu håller jag tummarna för att jag klarar mig bara. Hade varit så sjukt segt om jag blev sjuk igen, men det känns som om immunförsvaret är rätt kasst i och med sömnbristen.

Den här ledigheten blev allt annat än vad vi tänkt oss! Vi som hade planerat att åka till badhuset, spendera mycket tid utomhus, gå på stan, fika och träffa vänner. Vi hade planerat en biodate medan moster Julia skulle ha varit barnvakt till Elsa. Och nyårsfirandet hos syrran! Allt har vi fått ställa in och det känns såklart jättetrist!

Men, men.. sjukdomar kommer och går i livet, det är något vi inte kan styra över. Det är bara att acceptera, andas och försöka vara i stunden trots att det är både jobbigt och tråkigt. Det är såna här stunder som jag verkligen kan förstå meningen med min asjobbiga graviditet. När jag tänker på graviditeten känns just här och nu som en fis i rymden. Graviditeten är min jobbigaste upplevelse i livet och har gjort mig så otroligt stark. Men jag klarade den så då klarar jag detta också, det är mitt mantra just nu mitt i allt det jobbiga!

Oj, nu blev det ett ganska långt inlägg! Jag skulle egentligen bara kika in och önska er alla ett gott nytt år! Hoppas att ni får en fin nyårskväll ♥

Bilder från eftermiddagsvilan igår! Elsa somnade och sov på mig i TRE (!!!) timmar! Och som jag älskar när hon sover på mig sådär. Det finns inget som gör mig så lugn och avslappnad inombords, så ja – sovande bebis på bröstet är världens bästa meditation ♥

Nu ska jag försöka komma på något gott att laga till middag ikväll, om jag ens orkar laga middag? Energin är helt slut hos mig, så det kanske får bli hämtmat nyårsafton till ära, hehe.

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats