Emma Barremyr

Avokadopizza

 

Annandagen!

Kanske är du trött på all tung julmat nu och vill ha något lite fräschare till middag ikväll? Jag själv älskar julmat, men brukar vara rätt så less på den vid det här laget. Det räcker liksom med ett par julbord varje år, sen klarar jag mig till nästa år igen!

Har du samma känsla som mig är mitt förslag att du gör en avokadopizza med en stor sallad till middag ikväll!

Det är både gott, mättande, fräscht och mysigt att krypa upp i soffan med ♥

Och soffmiddagar framför en film alltså! Det är ju så mycket jullov det bara kan bli, och kan vara ett av de mysigaste barndomsminnena jag har. Mamma brukade alltid göra varma smörgåsar med kantarellstunvning på och så fick vi sitta i soffan och äta om helgerna. Blir alldeles varm inombords när jag tänker på det och kan längta till den dagen jag får göra samma sak till Elsa!

Men nu ska jag inte sväva iväg – åter till pizzan som får bli dagens tips till er! Hoppas den smakar och att ni får en riktigt mysig annandag allihopa ♥

Avokadopizza

Ingredienser (2 personer)

2 dl ljummet vatten
150 g universalbakmix från Urtekram
1 tsk salt
50 g philadelphiaost
2 mogna avokados
125 g mozzarella
1 ägg
1 näve ruccola
1 nypa flingsalt
1/2 tsk chiliflakes
Crema di balsamico

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda salt och bakmix. Tillsätt vatten och och blanda ordentligt med en handvisp. Smeten blir ganska lös, men det ska den vara. Kavla sedan ut degen mellan två bakplåtspapper. Låt pappret sitta kvar (det lossnar när det är färdiggräddat) och kör in i ugnen i 15 minuter. Ta ut och ta bort översta bakplåtspappret och låt svalna lite.

Höj värmen i ugnen till 225 grader. Bred på philadelphiaosten, hyvla över mozzarellan och lägg på tunt skivad avokado. Knäck ägget mitt i pizzan och kör sedan in i ugnen i 7-10 minuter. Ta ut och strö över flingsalt, chiliflakes och ruccola. Avsluta med att ringla över trema di balsamico och servera sedan med en stor sallad.

Inspirationen till avokadopizza kommer från Ica.

 

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    ​Hej!

    Letat utan resultat efter ett recept jag gjorde för flera år sedan, kan ha varit från dina recept. Typ av chokladbakelse med en gömma i mitten av kokosmjölk och kokos. Skalet var havregryn, kakao kvarg eller yoghurt, kanske bakpulver. Vet du vilket jag menar? Skulle bli mkt glad för svar!

    Mvh Anna

stats