Emma Barremyr

Träna med bebis – sidoplanka (magövning)

Att träna magen efter en graviditet är något som bör göras med försiktighet, och innan separationen av magmuskulaturen vuxit ihop igen är det viktigt att undvika övningar som tränar den raka magmuskeln. Det bästa är att göra aktiveringsövningar samt träna knipet i bäckenbotten till en början!

När knipet och aktiveringen är hittad går det bra att börja belasta med lite tyngre övningar igen, som en planka.

Sidoplankan, som jag vill tipsa om idag, är en övning som aktiverar de inre och sneda magmusklerna utan att belasta de raka, vilket gör det till en magövning som funkar bra att köra både under och efter graviditeten.

Så, här kommer veckans övningstips till samlingen ”träna med bebis-övningar” – SIDOPLANKAN!

Jag visar enbart övningen på tå här nedan, och känns det för tufft finns en lättare variant på knä som du kan se >> här <<. Kom ihåg att lyssna på kroppen och avbryt övningen om du skulle känna obehag på något sätt. 

Foto: Caroline Dahlén

Gör såhär: Ligg på sidan och placera armbågen under axeln som stöd. Aktivera magmuskulaturen genom att suga in naveln mot ryggraden och spänn i bäckenbotten. Lyft bäckenet upp från underlaget till det att kroppen är rak och håll sedan positionen så länge du orkar.

Vill ni göra övningen lite mer utmanande kan ni lyfta ett ben som jag gör på den nedre bilden. 

 

> Ni hittar fler övningstips och inlägg om mammaträning här! <

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karin

  Tack för ditt svar! Är sidoplankan en sån övning som tränar de inre musklerna o inte yttre? Måste också passa på att tacka för din blogg och att du delar med dig av din vardag. Jag fick ju bebis några månader efter dig och det var så kul att följa din graviditet eftersom du va lite före och även följa dig nu efter, då du skriver om amning mm. Du är grym!!!

  1. Emma

   Ja precis, den kan du göra 🙂 Och TACK för din pepp, blir så glad av att läsa att du uppskattar det jag skriver <3 kram

 2. Karin

  Hej Emma, tack för dina tips på mammaträning! Jag fick barn i augusti och har fortfarande magmuskeldelning. Jag har tränat knip samt aktiveringsövningar i appen mammamage. Nu är jag sugen på att ta nästa nivå liksom. Vilka övningar kan jag göra? Jag är så rädd att förvärra magmuskeldeningen.

  1. Emma

   Vad roligt att du uppskattar det <3 Jättebra att du tränat knip och aktivering. Om du fortfarande har delning rekommenderar jag dig att undvika alla övningar som tränar raka magmuskeln. Jobba med övningar osm tränar de inre och sneda magmusklerna tills delningen gått ihop igen 🙂

stats