Emma Barremyr

Quinoasallad med spenat, rödbetor och fetaost

Jag har verkligen snöat in på rödbetor den här hösten! Bland annat så har jag gjort pizza med rödbetor, rödbetspaj, rotfruktsplättar med rödbetor, toast med rödbetsröra och rödbetsrårakor. Ja jag har helt enkelt frossat loss i denna röda godsak och i de flesta receptet kombinerat den med någon god ost som chevre, ädelost eller fetaost.

Mums!!

Och nu har jag (enligt mig själv) också gjort världens godaste sallad med rödbetor! En sallad som förutom rödbetor även pimpats med quinoa, spenat, fetaost, salta mandlar, granatäpple och färska fikon steka i honung. Smaker som gifter sig i munnen och gör denna sallad alldeles, alldeles underbar!

Vegetariskt, gott, enkelt och mättande! Passar lika bra som en vardagslyxig middag som till fredagsmyset!

 

Quinoasallad med spenat, rödbetor och fetaost

Ingredienser (2 personer):

1 påse (65 g) babyspenat
4 färska fikon
1 msk honung
4 rödbetor
2 portioner quinoa
1 dl hackad salt mandel
100 g smulad fetaost
1/2 granatäpple

Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Låt sedan rinna av och svalna. Koka under tiden quinoa enligt anvisning på paketet. Halvera fikonen och stek dem sedan i honung med snittytan nedåt. Skiva rödbetorna och skala granatäpplet. Lägg upp babyspenat på ett stort fat/ skål. Blada i quinoa, granatäppelkärnor, rödbetor, smulad fetaost och hackade mandlar. Avsluta med att lägga på fikonen!

 

En ny favoritmiddag minsann!

Om du också gillar rödbetor och matiga sallader och vill testa en god vegetarisk middag – gör den här salladen!!!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annika

    Hej Emma!

    Vill börja med att tacka för all tid du lägger ner på din fina blogg. Det är så mysigt att få läsa om din härliga vardag.

    En av mina närmaste vänner ska få sitt första barn om ca 3 månader och jag tänkte fixa ihop ett paket till henne med lite smått och gott som kan vara bra att ha i slutet av graviditeten/under förlossningen/som nybliven mamma.

    Så min fråga till dig är om du kan ge lite tips på produkter/saker som verkligen har gjort livet lättare för både mamma och bebis?
    (Vet inte om jag har råkat skicka den här kommentaren två gånger)

    1. Emma

      Hej Annika! Tack snälla för din kommentar! Vilken mysig vän hon har som har dig <3 Jag fixar ett sånt inlägg som fler kan få inspiration ifrån! Kram

stats