Emma Barremyr

Veckans måbra-utmaning – le mot din spegelbild

Hej mina änglar ♥

Det är måndag och det innebär såklart att jag har en ny måbra-utmaning till er! Det är så roligt att många av er verkar uppskatta mina små utmaningar som syftar till ökat välmående, och jag blir jätteglad när ni skickar bilder, mailar och berättar om era upplevelser varje vecka, TACK!

Den här veckan vill jag uppmuntra er till att möta er egen spegelbild med ett leende. Med en ätstörning i bagaget så vet jag hur fruktansvärt elak man kan vara mot sig själv framför spegeln. Jag vet att det finns många därute som behandlar sig själva lika illa som jag gjorde, och det gör mig så ledsen att tänka på.

Ingen förtjänar att bli förnedrad och få elaka kommentarer kastade på sig framför spegeln. Vi skulle aldrig behandla någon annan på det sättet, så varför behandla oss själva så?

Att öva på att ge sig själv ett leende framför spegeln kan vara en bra början för den som vill lära sig att tycka om sig själv lite mer. Det kan vara riktigt svårt till en början för vissa, men blir lättare desto mer man övar. Och så småning om kan man utveckla det där leendet och lägga till en snäll komplimang också. Men vi börjar med ett leende!

Så, veckans utmaning blir alltså att möta din egen spegelbild med ett leende. Ett snällt, varmt och kärleksfullt leende. Framför dig har du en spegelbild med en härlig människa som är värd att älskas. Ta hand om den personen som om den vore din bästa vän, för det är precis vad den är och ni ska leva tillsammans hela livet!

Foto: Caroline Dahlén

 

Tidigare måbra-utmaningar:

Andas med magen

> Gå en promenad i tystnad

> Gör en mindfulnessövning

> Äta medvetet

Stäng av notiserna

 

Kram och massa kärlek till er ♥ / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats