Emma Barremyr

Träna med bebis – knäböj

 

Ni är många som efterfrågat tips på mammaträning och enkla övningar att göra hemma med bebis. Tidigare i höstas fotade därför jag och min grymma fotograf Caroline ett gäng träna med bebis bilder som jag tänkte visa er här i bloggen!

Vi börjar med övingen knäböj! 

Knäböj är en övning som stärker upp musklerna i framsida lår och rumpa. Under graviditeten slappar rumpan till sig lite så det kan vara bra att stärka upp och få igång den igen efter graviditeten. Håller du dessutom din bebis framför dig samtidigt som du utför övningen får även axlar och armar jobba lite. Tänk också på att spänna i magen för att inte överbelasta ryggen och gå bara så djupt ner i din knäböj att du känner att du orkar hålla en neutral svank och magmusklerna spända.

 

Foto: Caroline Dahlén

 

Gör såhärStå med axelbrett avstånd mellan fötterna och håll din bebis framför dig. Böj dig ner till ca 90° i knäled och pressa dig upp igen. Håll ryggen rak och se till att knäna och tårna pekar åt samma håll. Viktigt att du håller aktiveringen i bäckenbotten och att de inre magmusklerna är aktiverade under hela övningen.

 

Vill du ha tips på övningar att göra som gravid? >> Klicka här!

> Och här kan du läsa om att komma igång med träningen igen efter en graviditet!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats