Emma Barremyr

Recept Pad Thai

Det bästa med Thailand är helt klart den goda maten! Fick jag välja att äta ett lands mat för resten av livet skulle jag lätt välja thaimat. Och en favorit bland Thailands alla goda rätter är såklart Pad Thai – Thailands nationalrätt (lite som Sveriges köttbullar med mos).

Jag har ätit mängder av Pad Thai de gånger jag varit i Thailand, men jag har aldrig (konstigt nog) gjort det själv här hemma. Men så fick jag ett plötsligt sug efter thaimat härom veckan och bestämde mig för att göra en variant på Pad Thai till middag!

Lättlagat och så magiskt gott, även om det väl aldrig blir gott som när man äter i Thailand, hihi! 

 

Recept Pad Thai

Ingredienser (4 personer):

1 paket risnudlar (180 g)

500 g ekologisk hönsfärs

300 g finstrimlad vitkål

2 finstrimlade morötter

2 ägg

1 dl lökfri bbq-sås <– (recept)

1 dl grovt hackade jordnötter

Salt och peppar

Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Bryn sedan hönsfärsen i smör. Salta och peppar. Tillsätt vitkål och morot och woka i 1-2 minuter på hög värme. Gör plats i pannan och stek äggen under omrörning. Klipp nudlarna grovt, tillsätt dem och bbq-såsen. Rör om hastigt tills allt är varmt. Servera sedan med hackade jordnötter.

 

Är ni lika förtjust i thaimat som mig? Gillar ni Pad Thai eller har ni någon annan favoritmat?

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellen

  Jag ääälskar thaimat! Äter dock inte ute på restaurang alls ofta men när jag gör det väljer jag helst thaimat. Pad thai är min favorit, fast jag har i jordnötssmör, soja, ingefära och honung i min sås istället för bbq när jag har gjort det hemma. Men ska nog testa din variant någon gång 🙂 Tack för receptet!

 2. Ann-Christine Reimer

  Glömde en sak om kinamat. Den kritiske säger då till mig att det är stor skillnad på den kinesiska maten beroende på vilket område man är i. Svaret på det är att jag var dels i olika områden och dels smakade jag maten från olika områden. Lika läbbigt.

 3. Ann-Christine Reimer

  Och jag hade valt INDISKT!! Jag ÄLSKAR indisk mat!!! Men thai är inte fel heller. Däremot går kinamat bort. Det är förskräckligt. Och då säger en del att jag inte ätit kinamat på plats i Kina. Jo, det har jag. Jag var där tio dagar och jag höll på att svälta ihjäl. Det är pekka med kinamat.

  1. Emma

   Ja indiskt är också himla gott! Jag har aldrig varit i Indien dock, känns som att det ska upplevas på plats Är heller inte något fan av kinamat… hehe!

stats