Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Recept Pad Thai

Publicerad,

Det bästa med Thailand är helt klart den goda maten! Fick jag välja att äta ett lands mat för resten av livet skulle jag lätt välja thaimat. Och en favorit bland Thailands alla goda rätter är såklart Pad Thai – Thailands nationalrätt (lite som Sveriges köttbullar med mos).

Jag har ätit mängder av Pad Thai de gånger jag varit i Thailand, men jag har aldrig (konstigt nog) gjort det själv här hemma. Men så fick jag ett plötsligt sug efter thaimat härom veckan och bestämde mig för att göra en variant på Pad Thai till middag!

Lättlagat och så magiskt gott, även om det väl aldrig blir gott som när man äter i Thailand, hihi! 

 

Recept Pad Thai

Ingredienser (4 personer):

1 paket risnudlar (180 g)

500 g ekologisk hönsfärs

300 g finstrimlad vitkål

2 finstrimlade morötter

2 ägg

1 dl lökfri bbq-sås <– (recept)

1 dl grovt hackade jordnötter

Salt och peppar

Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Bryn sedan hönsfärsen i smör. Salta och peppar. Tillsätt vitkål och morot och woka i 1-2 minuter på hög värme. Gör plats i pannan och stek äggen under omrörning. Klipp nudlarna grovt, tillsätt dem och bbq-såsen. Rör om hastigt tills allt är varmt. Servera sedan med hackade jordnötter.

 

Är ni lika förtjust i thaimat som mig? Gillar ni Pad Thai eller har ni någon annan favoritmat?

 

Kram / Emma.

 

7 Kommentarer

  1. Samma här, Thailand har den överlägset godaste maten! Allra godast smakar det såklart efter en dag på stranden i just Thailand men härligt att kunna laga hemma också 🙂 tack för recept!

  2. Och jag hade valt INDISKT!! Jag ÄLSKAR indisk mat!!! Men thai är inte fel heller. Däremot går kinamat bort. Det är förskräckligt. Och då säger en del att jag inte ätit kinamat på plats i Kina. Jo, det har jag. Jag var där tio dagar och jag höll på att svälta ihjäl. Det är pekka med kinamat.

    • Ja indiskt är också himla gott! Jag har aldrig varit i Indien dock, känns som att det ska upplevas på plats Är heller inte något fan av kinamat… hehe!

  3. Glömde en sak om kinamat. Den kritiske säger då till mig att det är stor skillnad på den kinesiska maten beroende på vilket område man är i. Svaret på det är att jag var dels i olika områden och dels smakade jag maten från olika områden. Lika läbbigt.

  4. Jag ääälskar thaimat! Äter dock inte ute på restaurang alls ofta men när jag gör det väljer jag helst thaimat. Pad thai är min favorit, fast jag har i jordnötssmör, soja, ingefära och honung i min sås istället för bbq när jag har gjort det hemma. Men ska nog testa din variant någon gång 🙂 Tack för receptet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *