Emma Barremyr

Veckans middagsmeny (vecka 44)

Hej kompisar

Och så kom vintertiden hit! Vilket idiotiskt påfund det är känner jag nu med en morgonpigg bebis. Vi har kämpat hela veckan med att hålla Elsa vaken lite längre om kvällarna för att förbereda henne för vintertid, men hon har varit så trött om kvällarna och ändå vaknat lika tidigt som vanligt om morgnarna, så det känns rätt hopplöst att försöka styra över! Någon som har tips?

Idag fick vi sova till halv sex, men när vi drog tillbaka klockan var hon ju bara halv fem. Så nu, strax efter tolv har vi hunnit med en hel del. Haha! Det blev lek och mys i sängen, och sen åt jag och Pelle frukost i godan ro när Elsa tog sin första sovstund.

När Elsa vaknade ammade jag henne och sedan lämnade jag mina två älsklingar hemma för en förmiddag med lite egentid. Jag drog iväg till gymmet för mitt första gympass på två månader (det lär kännas i kroppen imorgon, hehe) och därefter åkte jag till Maxi och storhandlade.

Jag tycker det är så jobbigt att vara ifrån Elsa såhär. Jag längtar efter henne hela tiden, men samtidigt är det så lyxigt att få lite tid bara för sig själv, träna utan stress och sedan handla mat i lugn och ro. Det är bra egentid ändå och härlig mammalyx!

Sen jag kom hem har jag sedan haft Elsa sittandes på höften (har lärt mig en ny höftknytning på sjalen) och vi har pysslat i köket medan Pelle tagit en löptur! Elsa är rätt klängig just nu så sjalen är fantastisk när jag behöver få saker gjorda och hon bara vill bli buren.

Och på tal om att storhandla så är veckans middagmeny redo! Det här ska vi äta hemma hos oss kommande vecka!

 

Middagsmeny vecka 44:

Måndag: pad thai med kyckling

Tisdag: fiskgratäng med äggsås, dill och pepparrot

Onsdag: spenatsallad med quinoa, fikon och mandel

Torsdag: tomatkokt ris med stekt halloumi

Fredag: kycklingpaj med saffran

Lördag: pasta med räkstuvning

Söndag: mustig älggryta med gratinerat mos

 

 

Recept på pad thai och spenatsalladen kommer!

Nu ska vi ut i solen och njuta här. Trevlig söndag vänner♥

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Amanda

  Vi har också exprimenterat lite med läggdagstiden. Vi flyttade förmiddagssömnen lite, eftermiddagssömnen lite och då blev läggningen lite senare utan att det blev en längre stund än vanligt att hålla sig vaken på eftermiddagen. Men så svårt att säga att det är så det funkar, alla är ju olika ❤️ Men halv fem känns ju väldigt tidigt att starta dagen Vilken veckomatsedel förresten! Allt låter supergott!!!!

  1. Emma

   Tack för att du delade med dig, det är alltid spännande att läsa om hur andra gör vi har riktigt tidiga mornar nu hehe, verkar svara svårt att styra över!! Hopps att det funkar bra för er Kram

 2. Tessan med tre

  Hos oss har det varit omöjligt att styra sömnen hos små barnen. Enklare nu när de är äldre (4, 10 och 12). Förutom hos fyraåringen som fortfarande vaknar på nätterna. Första åren verkar det vara vanligt att det inte går styra genom att hålla vakna längre. De vaknar samma tid men är tröttare=gnälligare 🙂 Mitt bästa tips är att acceptera. Det tar så mkt mindre energi att acceptera än att bli frustrerad. Jag tyckte, framförallt med första, att det kändes som varenda fas skulle vara för evigt. Men så är det ju inte. Det går så fort och alla faser går över tids nog. Kanske inte mkt till tips dock 🙂

  Tack för mattips! Har precis börjat med veckomatlistor hemma så perfekt med inspiration. Ser fram emot recept på pad thaien.
  Kram

  1. Emma

   Det är det här också kan jag säga, haha! Tack för att du delade med dig, det är betydelsefullt ❤️ Så kul att du hittat inspiration till veckomenyerna också, det är en grym grej att köra på för att få vardagen att gå ihop smidigt

 3. Harriet

  Hej Emma,
  Skulle vara kul att se hur du knyter sjal för att ha bebis på höften. Har själv en bebis som är rätt klängig just nu. Kram

stats