Emma Barremyr

Goda fredagstips

IMG_4022

Förra helgen bjöd mamma på en alldeles underbar middag som jag bara måste dela med mig av till er. Jag tänker att det kan ge er lite härlig fredagsinspiration inför den stundande helgens middagar!

Det är ju så härligt att göra något extra av middagen på helgen och jag gillar verkligen det här med plockmat som man kan sitta med länge! Och det var precis vad vi gjorde förra helgen. För min del var det bara ett litet glas rött som saknades (dricker inte eftersom jag ammar), inte för att jag är någon stordrickare direkt, utan bara för att ett glas rött till maten då och då är så jäkla gott!

IMG_4015 IMG_4016 IMG_4018

Till förrätt hade mamma dukat upp en skål med färska räkor, gröna oliver, en sallad och brieost inlindad i parmaskinka.

Åh alltså brieost med parmaskinka, hur GOTT är inte det? Älskar kombinationen av den salta skinkan och den milda, krämiga osten. Det gifter sig i munnen på något sätt! Har ni inte testat? TESTA!!!

Salladen bestod av färsk spenat, coctailtomater samt gul och röd paprika.

IMG_4025 IMG_4026

Till varmrätt åt vi rosmarinstekt kyckling med krämig potatissallad. Mamma hade hittat receptet hos Ica och följde det hyfsat tror jag. Det enda hon gjorde var att plocka bort vitlöken eftersom jag inte tål den, men det blev fantastiskt gott ändå! Vet ni inte vad ni ska äta i helgen kan jag varmt rekommendera denna rätt!

>> Receptet hittar ni här!

IMG_4034 IMG_4039 IMG_4040

När det blev dags för efterrätt flyttade vi in oss till tv-rummet och slog oss ner i den sköna soffan. Efterrätten stod jag och Pelle för och vi valde att köra på våra vanliga favoriter – bananchips och torkad mango från Urtekram, popcorn och choklad.

Åh, som jag gillar det här med småplock även till efterrätt!

Och som ett sista tips – har ni inte testat att poppa popcorn i kokosolja – gör det och avsluta sedan med att strö över havssalt! Det är så gott med den milda kokossmaken ihop med havssaltet. MUMS!!!

IMG_4031

 

Hoppas ni får en härlig fredag och fin helg ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats