Emma Barremyr

Att sträcka ut och andas djupa andetag

Sedan Elsa föddes har jag varit rätt dålig på att ta mig tiden till att yoga, stretcha och meditera. Den där lugna träningen som är så viktig för mitt välmående och för att hålla stress och ångest borta har helt prioriterats bort! 

Nu har jag inte varit speciellt stressad eller ångestfylld sedan Elsa kom, men däremot har stelheten brett ut sig i kroppen och allt bärande på Elsa börjar ta ut sin rätt. Jag gjorde spontant några stretchövningar en dag när jag och Elsa låg på golvet och blev påmind om hur otroligt skönt det är att få sträcka ut en stel muskel.

När jag tänker efter så saknar jag yogan så himla mycket, och det är egentligen inte så svårt att rulla ut yogamattan på kvällen när Elsa har somnat, ta några djupa andetag och sträcka lite på kroppen. Som med allt annat så handlar det ju om att prioritera, och jag har bestämt mig för att prioritera det oftare från och med nu.

Dessutom så har jag bokat in mig och Elsa på mamma-bebis-yoga under hösten och igår var vi på första tillfället. Det var så otroligt mysigt och jag ser verkligen fram emot kommande tillfällen. Första halvtimmen fick vi mammor göra lite yoga och därefter gjorde vi yoga och massage, dansade och sjöng med våra bebisar. Elsa verkade gilla det lika mycket som mig och var nöjd hela yogapasset. Hoppas att det fortsätter så!

DSC_2227-980x652 DSC_2214-980x652

Fotografier avCaroline Dahlén

 

Dagens påminnelse och uppmuntran får bli att sträcka ut och andas några djupa andetag. Det kan räcka med en framåtfällning i höften, några nackrullningar eller en sätesstretch. Tre övningar som sträcker ut muskler som vi ofta är stela i och som är värda lite extra kärlek ♥

 

Fler inlägg om yoga:

>> Mina tankar om yoga

>> Yoga för chackrasystemet

>> Min favoritmeditation

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alexandra

    Jag känner direkt i min kropp när jag ”slarvar” med yogan – den blir mycket stelare och inte alls lika samarbetsvillig! Min yoga är inte alls avancerad, en del dagar gör jag bara några solhälsningar exempelvis, men det ger mycket. 🙂

stats