Emma Barremyr

Träna med bärsjal – good morning

Jag har tidigare tipsat om styrkeövningar som går att utföra samtidigt som du har din bebis i bärsjalen, och vi fortsätter med ett övningstips även den här veckan!

Idag vill jag tipsa om övningen – good morning!

Good morning är en övning som huvudsakligen tränar mage, rumpa och baksida lår. När du utför en good morning är det, precis som vid andra övningar där du belastar ryggraden, viktigt att du håller ryggraden i en neutral position. Du utför rörelsen genom att fälla i höften, inte genom att böja ryggraden. Också viktigt att du har väl fungerade magmuskler när du gör denna, alltså att dina magmuskler vuxit ihop igen.

För dig som inte tränar med en bebis i bärsjal kan övningen också utföras med exakt samma teknik fast med en skivstång på axlarna.

IMG_2709 IMG_2710

Stå med en axelbredds avstånd mellan fötterna. Aktivera bäckenbotten och de inre magmusklerna innan du kör igång och håll sedan aktiveringen genom hela övningen. Ha kroppsvikten på hälen och fäll sedan i höften genom att fälla fram överkroppen.  Stoppa när överkroppen är i vågrätt position och börja den tillbakagående rörelsen genom att pressa höften framåt. Knip åt mellan skinkorna i upprätt läge och upprepa sedan övningen x antal repetitioner.

 

TIPS!

  • Kör övningarna i en cirkel, i x antal repetitioner eller på tid
  • Jobba övningen i t.ex. 30 sek, vila 15 sek, upprepa 3-5 gånger
  • Kör övningen i tabataintervall

 

>> Se fler övningstips och läs fler inlägg om mammaträning här!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Veronica

    Känns väldigt viktigt att man har fungerande magmuskler som stabiliserar när man gör denna. Jag som fortfarande har delning efter 3 mån får verkligen se upp när jag har bebis i sele och böjer mig fram. Kanske är bra att lägga till 🙂 Grymt bra annars att kunna träna när bebis sover!

stats