Hej vänner ♥
Alltså hur sugen blir man inte på fräscha sommarsallader i den här värmen?
En riktigt god sallad är svårslaget såhär års, och jag kan inte tänka mig något godare till lunch faktiskt. Med det sagt så lär det bli en hel del sallad till lunch för min del i sommar. Sallad går ju att variera i oändlighet och är ju dessutom himla perfekt mat att plocka med sig ut på picknick eller på stranden!
För ett tag sedan slängde jag ihop en kycklingsallad med hemgjord pesto till lunch en dag. ÅH, så ljuvligt gott det blev! Helt klart en ny favorit till min receptsamling på sallader. Wiiiieeee!
Kycklingsallad med pesto
Ingredienser (4 personer):
500 g kycklingfärs
2 dl okokt quinoa
1/2 gurka
250 g babyplommontomater
1 gul paprika
125 g medelhavsmix
1 mango
200 g blandade oliver
1 kruka basilika
1/2 dl pinjenötter
1 dl riven parmesan
2 msk olivolja
Salt och peppar
Genomstek kycklingfärsen i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Koka quinoan enligt anvisning på paketet och hacka under tiden grönsakerna i mindre bitar som du lägger i en stor skål. Mixa basilika, pinjenötter, olivolja till en kräm och rör sedan ned riven parmesan. Blanda peston med den nykokta quinoan. Rör sedan ihop quinoapeston och kycklingfärsen med grönsakerna tills allt blandats ordentligt.
Ta med dig salladen ut i solen och njut!
TIPS!
Jag gjorde min pesto utan vitlök, men för den som tål lök är det nog fantastiskt gott att tillsätta en vitlöksklyfta för lite extra smak. Men det är också himla gott utan och jag rekommenderar er verkligen att testa den här salladen i sommar – med eller utan vitlök!
Kram / Emma.