Emma Barremyr

Mina erfarenheter av bärsjal

Hej vänner 

Ni är många som undrar över det här med bärsjal, vilken sjal jag använder och var den är inköpt! Jag har inte riktigt hunnit med att svara på alla frågor och tänkte därför i det här inlägget berätta mer om och dela med mig av erfarenheterna jag har fått av bärsjalen hittills.

Dyker det upp frågor kan ni ställa dem i kommentarsfältet här nedan så ska jag försöka svara på dem direkt!

IMG_1187

Bärsjalen är min och Elsas absoluta favorit nu när vi är ensamma om dagarna. Eftersom hon fortfarande är ganska liten, i stort behov av närhet och sover väldigt mycket (helst på mig) så är den perfekt för oss! Visst att det är mysigt att sitta i soffan och gosa, men att bli sittande i soffan med en sovande bebis på bröstet blir lite drygt i längden oavsett hur mysigt det än är, hehe.

Som tur är sover Elsa otroligt gott i i bärsjalen, och när vi är hemma sitter hon helst i den hela dagarna. För mig är det underbart att alltid ha henne så nära, men samtidigt ha två armar fria så att jag kan göra andra saker när hon sover!

Jag kan baka, laga mat och fixa i köket, pyssla ute i trädgården, tvätta, gå promenader, stå vid skrivbordet och jobba, gå på toaletten, packa inför dagens äventyr och liknande saker!

Ja, bärsjalen är guld värd och får helt enkelt min vardag att gå ihop så att jag får saker gjorda trots att jag har en bebis som vill vara på bröstet dygnet runt!

IMG_4695

Bärsjalen som vi använder är från Moby Wrap. Vi fick den i julklapp av mamma och pappa, och om jag inte minns fel hade mamma köpt den på Tradera. Det är en trikåsjal som jag upplevt varit väldigt lätt att knyta, även om det såklart krävts en del träning för att få till tekniken bra.

Jag är absolut ingen expert på det här med bärsjal, och den enda jag testat och har erfarenheter av är den vi har här hemma. Det jag upplevt av den är mest positivt. Den är otroligt skön (känns lite som att ha en gravidmage igen fast utan alla jobbiga symtom, hihi), och det enda negativa jag kan känna är att den kanske är lite varm nu när det börjar gå mot sommar och är varmare ute.

Med undantag från när vi varit ute på promenad så har jag oftast inte haft några kläder på varken mig eller Elsa (hud mot hud är viktigt) när hon suttit i bärsjalen, och därför funderar jag lite på hur jag ska göra nu när det blir ännu varmare ute? Jag har läst att sjalar i silke ska vara bra på sommaren så jag ska läsa på lite mer om det.

Är det någon som har erfarenheter och tips kring det får ni gärna dela med er!

IMG_4540

För några veckor sedan var jag helt nybörjare, och de första gångerna jag skulle knyta sjalen och få ner Elsa i den var det jättebängligt, speciellt när hon var helt nyfödd och så ostadig i nacken.

Det krävdes en hel del träning, men för varje gång jag gjorde det tyckte jag att det blev lättare och lättare och likaså desto stadigare Elsa blev i nacken. Jag är så glad att jag bestämde mig för att få det att funka eftersom det har underlättat min vardag så otroligt mycket sedan Pelle började jobba. En sele ska ju också vara toppen, men den passar kanske inte en nyfödd lika bra?!

IMG_1193IMG_1118

 

TIPS!!!

Kan varmt rekommendera er med nyfödda småttingar att testa bärsjal. Ett tips till alla nybörjare är att stå framför spegeln och knyta samt sätta ner bebis! Jag upplever att när jag ser vad jag gör blir det mycket enklare och smidigare att sätta ner Elsa i sjalen.

Jag googlade knyttekniker i början och tyckte Knyt An’s sida var toppen med filmer på olika tekniker. Den vill jag också tipsa om!!!

>> Klicka här för att komma till Knyt An’s knytinstruktioner för att bära barn i bärsjal!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats