Emma Barremyr

Våran första jobbiga natt

God morgon kära ni ♥

Hur mår ni idag?

Hemma hos oss är vi lite trötta. Elsa har haft en jobbig natt med magen, spytt slem, haft magknip och varit allmänt orolig. Usch så jobbigt för våra mamma- och pappahjärtan! Finns ju inget värre än att se sin lilla bebis ha ont och lida. Som tur är har bröstet och närhet varit lugnande för henne, men vi har inte sovit speciellt mycket, så idag lär det bli en lugn dag för oss. Som en följare på Instagram skrev till mig – ”det är efter en sån natt som man ska ha samma vilopauser som lillskrutten även på dagen”. Så idag ska vi bara mysa massor ♥

Men det är konstigt ändå! Inatt var jag så sjukt trött, och jag längtade så mycket efter att få sova, men nu såhär på morgonen känner jag mig inte alls trött trots att jag inte sovit mer än några få timmar. Hormonerna måste göra underverk för min del och jag är så tacksam för det!

Nu på morgonen är det tack och lov mycket bättre med vår lilla skrutta. Spyorna är inte lika slemmiga och nattens magknip verkar ha släppt. Vi håller tummarna för att det bara var något tillfälligt!

Elsa har legat nöjd i babynestet och jag och Pelle har fått äta frukost i lugn och ro. Pelle skämmer bort mig och gör numera frukost till mig varje morgon (hur ska jag klara mig när han börjar jobba igen nästa vecka?). Äggmackorna och kokoslatten hänger fortfarande i, jag är så sjukt sugen på det varje morgon när jag vaknar. Amningen suger verkligen energi och frukost har aldrig smakat så gott som det gör nu efter en natt med amning!

IMG_0683 IMG_0688 IMG_0691

Jag hann baka havrefrallor en dag i helgen så dagens äggsmörgåsar bestod lyxigt nog av hembakat bröd!

 

>> Klicka här för att komma till receptet på havrefrallorna!

 

Hoppas att ni får en fin torsdag mina vänner ♥

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jennie

  Det är som att hjärtat vill brista när bebisen mår dåligt. Hoppas ni får en mysig och lugn dag istället. Men visst är det konstigt vad lite sömn man egentligen behöver för att känna sig pigg igen? Vår dotter kräver väldigt mycket närhet på nätterna och har svårt att sova i babynestet. Hon vill gärna sova på mitt bröst, vilket i sin tur gör att inte jag kan sova. Framåt morgonen brukar jag dock få en timme eller två för mig själv och det verkar räcka. Sen behöver jag bara titta på Minou för att jag ska bli överväldigad av lycka och tacksamhet. Så många som aldrig lyckas få barn och jag började själv tappa hoppet. Varje timme förlorad sömn är en extra timme jag får med Minou.

  1. Emma

   Ja fy alltså, det känns verkligen som hjärtat ska gå sönder! Jag håller verkligen med dig angående sömnen, det är både häftigt och konstigt att man klarar sig på så få timmar (jag som annars inte fungerar om jag inte får minst åtta timmar, haha). tack för dina kloka tankar – du har helt rätt i att varje timme förlorad sömn är en extra timme med våra små prinsessor <3

 2. Veronica

  Hoppas det ordnar upp sig och blir bättre inatt! Allt förändras hela tiden, det är skönt att tänka tycker jag. Bara för att det är jobbigt en stund behöver det inte fortsätta så 🙂 De där filtarna är så mysiga och suuuupermjuka. Jag har likadana fast en annan färg redo till vår lilla bebbe <3

  1. Emma

   Tack för peppen! Som du säger är det ju inte för alltid och det kommer säkert komma och gå det här med bra och dåliga nätter 🙂 Åh, jag älskar också de där filtarna! Hihi <3

stats