emmabarremyr

Emma Barremyr

MINA ERFARENHETER AV ATT ÄTA MAGNESIUM UNDER GRAVIDITETEN

IMG_0637

Inlägg i samarbete med Solgar.

Ungefär halvvägs in i graviditeten började jag få kramp i vaderna lite titt som tätt. Det var värst på natten och jag vaknade vid ett flertal tillfällen med en hemsk smärta då muskeln dragit ihop sig i en envis kramp. Så fruktansvärt!!!

Tydligen så är kroppen i ett större behov av just magnesium halvvägs in i graviditeten, och det kan vara svårt att få i sig hela dagsbehovet via kosten. Jag började därför att äta magnesiumtillskott från min samarbetspartner Solgar och ganska snabbt försvann krampattackerna.

Det var en otrolig lättnad!

IMG_0636

Magnesium är viktigt för många funktioner i kroppen, bland annat för produktionen av protein, omsättningen av kalcium samt för normal nerv- och muskelfunktion. Tillräckligt med magnesium kan minska risken för kramp och restess legs (vilket jag ju själv upplevde under graviditeten), och tros även kunna hjälpa tarmen att minska förstoppningsbesvär, samt verka muskelavslappnande och bidra till bättre sömn.

Forskning har även visat att magnesium också kan hjälpa till att skydda mot ett flertal sjukdomar, som cancer och depression.

Under graviditeten är kroppen i extra behov av näring och just magnesium var förmodligen något som jag inte fick i mig tillräckligt av via kosten, därför blev ett kosttillskott extra viktigt för att få bort muskelkramperna. Även för den som tränar mycket (då kroppen får ett större energibehov) kan ett tillskott av magnesium vara gynnsamt för att undvika muskelkramper och för att underlätta insomning om man har besvär med det.

IMG_0638

 

Så avslutningsvis – ett tips till er som är gravida eller tränar mycket och upplever problem med kramp – testa magnesium!

 

Inlägg i samarbete med Solgar.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ann-Christine Reimer

    Magnesium är suveränt bra och de flesta har faktiskt en brist på detta. Min mamma hade kramp på nätterna och jag sa att hon skulle ta magnesium, men eftersom det kom från mig så ville hon inte höra på. Så gick hon till hälokosten och de sa ju vad jag sade och då gick det bättre. Hon ville inte vara utan magnesium sedan …

stats