Emma Barremyr

Laxfilé med kräft- och fetaostfyllning

IMG_0145

Hej vänner ♥

Förra veckans fredagsmiddag var något av det godaste jag ätit på länge! Vi gjorde laxfilé med kräft- och fetaostfyllning som vi serverade med ett fluffigt potatismos.

Sååååå fantastiskt gott!!!

Tack vare den goda kräftfyllningen blev det en lite lyxigare variant på vardagsmaten lax med mos, som helt plötsligt förändrades till perfekt fredagsmat!

Om ni inte hade någon aning om vad ni skulle laga för gott i helgen så vet ni det nu, hihi. Rekommenderar den här smarriga fisken varmt!

IMG_0146IMG_0144

Laxfilé med kräft- och fetaostfyllning

Ingredienser (4 portioner):

  • 4 bitar laxfilé
  • 75 g fetaost
  • 100 g kräftstjärtar
  • 1/2 dl dillmajonäs
  • 1/2 dl crème fraîche
  • 2 msk hackad dill
  • Salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skär en skåra i varje laxbit och lägg ner dem i en smord ugnsform. Salta och peppra på laxen. Mosa fetaosten med gaffel och hacka kräftstjärtarna grovt. Blanda sedan ihop fetaost, kräftstjärtar, majonäs, crème fraîche och dill. Smaka av med salt och peppar. Fördela sedan fyllningen på laxen och sätt in i ugnen i 12-15 minuter.

Potatismos:

  • 1 kg skalad potatis
  • 2 dl mjölk
  • 25 g smör
  • 1 nypa salt, peppar och riven ost

Koka potatisen mjuk. Häll av kokvattnet. Värm mjölken med smöret i en kastrull och häll det över potatisen. Vispa moset riktigt luftigt med elvisp. Smaksätt med salt, peppar och lite riven ost.

Servera fisken med mos och grönsaker!

IMG_0150IMG_0151

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats