Emma Barremyr

Att starta dagen med hotellfrukost

God morgon ♥

Att jag är en riktig frukostmänniska har ni väl inte missat vid det här laget?!

En lyxig hotellfrukost tillsammans med någon jag tycker om är något av det mysigaste och bästa jag vet. Det är något jag unnar mig själv när må-bra-kontot behöver fyllas på lite extra, som alltid ger ny energi och blir en fantastisk start på dagen!

Jag har sedan barnsben haft en förkärlek till just frukost, och ska jag gå ut och äta väljer jag 9 av 10 gånger att käka hotellfrukost före middag på restaurant! Det är helt enkelt få saker som slår en rejäl frukostbuffé. Och inget smakar ju så gott som de första tuggorna av morgonens frukost eller som dagens första kaffekopp gör!

Håller ni inte med?

Dessa underbara hotellfrukostar är något jag saknat himla mycket under graviditeten då jag över lag mått så dåligt att jag varken kunnat njuta eller känna den där riktiga frukostglädjen som jag annars brukar. Jag längtar så in i bomben efter att få känna riktig matlust igen och håller tummarna för att magproblemen försvinner samma minut som ungen kommer ut.

Förra lördagen vaknade jag dock med en rätt okej känsla i magen, så jag och Pelle tog tillfället i akt och åkte in till stan för en frukostdejt på Hotell Drott. Så himla mysigt att komma ut och hitta på något för en gångs skull (mitt mående har ju satt livet lite på paus de senaste 9 månaderna), även om det inte riktigt blev som vanligt när vi äter hotellfrukost. Det är ju så mycket min mage inte tål just nu, och sen får jag heller inte plats med så mycket mat i magen, så det kändes som en ganska liten och ”futtig” hotellfrukost för min del.

Längtar tills jag kan äta mer rejäla frukostar igen och inte behöver utesluta massa godsaker. Det jag saknade allra mest i lördags var goda ostar, kex, en skål yoghurt med bär och nötter, den söta ananasen och något sött på maten. Men snart så! 

Den mjuka mackan med äggröra och ost + cappuccinon var det jag njöt allra mest av!!!

Har ni inte testat äggröra och ost ihop kan jag tipsa er om att testa – så himla gott!

IMG_0282 IMG_0284 IMG_0288

Rostat glutenfritt bröd, knäckebröd, äggröra, skinka, ost, lite frukt och grönsaker, blåbärsshot, citronvatten och cappuccino!

 

Hotell Drott är lite av en favorit när det kommer till frukostställen här i Karlstad, och förra helgen fick vi se att de startat upp ett nytt koncept, nämligen ”frunch” – en förlängd lyxig frukost och lättare lunch. Frunchen innehåller fräsch och enklare mat som soppa, sallader, kyckling, bulgur, vegetariska och veganska alternativ. De serverar också bagels med flera olika tillbehör, rawfoodfika, chiapudding, smoothies, donuts, wienerbröd, pain au chocolat och poké bowls som man får plocka ihop till själv!

Spännande, ellerhur? Jag hade inte en aning om att det fanns något liknande här i Karlstad och blev så glad när jag såg konceptet! Om jag mår bra imorgon planerar vi att testa på frunchen, så ni kan väl hålla tummarna för en lördag med en bra magdag?!

 

Och glöm inte – har ni möjlighet – fyll på må-bra-kontot och unna er en god hotellfrukost i helgen 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

   Ja visst är det mysigt! Vilket spännande tips, det ska jag komma ihåg till nästa Stockholmsbesök 🙂

 1. Ellinor

  Jag kan inte annat än att hålla med dig!
  Frukost över lag är utan tvekan dagens bästa och mest efterlängtade mål mat. Att dessutom få äta det ”ute på salong” någon gång ibland slår alla restaurangbesök kvällstid med hästlängder!
  Idag bestämde jag mig tillsammans med fyra andra morgonpigga kollegor att börja dagen med just hotellfrukost. Passade ypperligt denna grå och regniga fredag. I och med att vi kom iväg så tidigt var vi ändå tillbaka på kontoret innan våra andra kollegor. Mätta, belåtna och med en fantastisk start på dagen i magen!
  I morgon har jag dessutom en frukostdejt med min syster. Snacka om vardagslyx!

  Önskar dig en fortsatt fin fredag,

  Kram <3

  1. Emma

   Ja helt underbart ju <3 Vilken lyxstart på fredagen Ellinor, verkligen vardagslyx! Det gjorde du helt rätt i 🙂 Hoppas att ni haft en riktigt fin fredag och att du får en fantastisk helg! Stor kram <3

stats