Emma Barremyr

Låt telefonen vila

Hej vänner ♥

I lördags bestämde jag mig för att lägga undan telefonen hela dagen, inte uppdatera på sociala medier eller scrolla i flödet. Jag ville ge mig själv en dag i nuet och herregud så skönt det var!

Det är något jag verkligen rekommenderar er att göra emellanåt!

Det senaste året har jag blivit så mycket bättre på att inte slösurfa och låta telefonen sno min tid och energi. Idag surfar jag medvetet och nöjer mig med att scrolla igenom t.ex. Instagram en till två gånger per dag. Jag har stängt av alla notiser och måste alltid gå in på respektive app för att se om det hänt något. Telefonen plingar enbart om någon skriver sms eller ringer. Dessutom har jag ingen vibration på i ljudlöst läge, vilket gör mig helt okontaktbar de gånger jag lägger undan telefonen i ljudlöst läge.

Det är så otroligt skönt! 

Som ett må-bra-tips såhär i mitten på veckan rekommenderar jag er därför att låta telefonen vila ikväll. Sätt den på ljudlös utan vibration eller stäng av den helt och hållet. Lägg fokus på dig själv och gör något som du mår bra av. Öva på att vara här och nu och njut av det du gör för stunden. Det kan vara lite knepigt om du inte är van, men det är fantastiskt att se vad som händer både mentalt och i kroppen!

Och läs gärna inlägget >> DETOXA BRUSET! Där skriver jag mer om mina tankar om hur telefonerna påverkar oss, ställer reflektionsfrågor och ger tips på hur man kan göra för att minska på bruset och vara mer i nuet!

IMG_1047

Att lämna telefonen hemma och gå en kvällspromenad i solnedgången en vacker vårkväll är ett typiskt bra tips om du vill börja telefondetoxa! I naturen är det lätt att vara i nuet och njuta av stunden. Dessutom är det underbart att kvällarna numera blir ljusare och ljusare. Jag vill bara vara ute och njuta helst hela tiden ♥

 

Hoppas att ni får en fantastisk kväll mina vänner!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karin Fitness & Hälsa

  Så bra och viktigt tips! Det var länge sedan jag lade bort telefonen helt så där för en hel dag. Men jag lägger i alla fall undan den långa stunder i taget utan att ha push-notiser på. Det gör mycket!

  1. Emma

   Ja vad skönt det är att lägga undan telefonen då och då. Är verkligen skönt att ha push-notiserna avstängda tycker jag 🙂

  1. Emma

   Ja jättespännade! Tack för länken, så gå in och läsa om dina upplevelser! Kram och trevlig helg <3

 2. ISA

  bara det faktum att jag fick ett obehag av bara tanken är nog ett tecken på att jag borde göra detta va!? låter väldigt skönt på ett sätt ändå. <3

  1. Emma

   Ja det kan nog vara bra att reflektera lite kring det iallafall. Läs gärna inlägget jag länkade här ovan om att detoxa bruset, det är lite mer matnyttigt och innehåller en del tips 🙂 Kram fina du <3

stats