Emma Barremyr

Veckans lista

God morgon mina solstrålar ♥

Och glad fredag på er allihopa! Hoppas att ni mår bra och fått en fin start på dagen!

Jag skulle egentligen åkt upp till mamma och pappa i Torsby igår, men eftersom mamma åkt på en rejäl förkylning valde jag att stanna hemma. Jag vill inte riskera att bli sjuk igen, det räcker med att bara vara höggravid just nu känner jag.

Det blev ändrade planer helt enkelt och den här fredagen startar jag därför här hemma i lugn och ro. Har lite dåligt med blogginspiration för tillfället, så vi kör en fredagslista om veckan som gått!

Veckans bästa?

Att jag orkat med både en frukostdejt med en av mina bästa vänner, en fika med en annan vän samt att jag fick spendera hela eftermiddagen tillsammans med Lina och Alicia igår. Vi hann käka en lång lunch tillsammans, bebisgosa i massor och sedan gå en promenad i skogen! Så ljuvligt att bli påfylld av energin det gav mig ♥

Veckans godaste?

Den ekologiska cheddarosten som jag skrev om och åt till frukost i onsdags! Jag är helt förälskad! Varför har jag inte ätit cheddarost tidigare? Det var ju galet mycket godaste än prästosten som vi alltid äter här hemma. Jag har ätit upp halva osten själv nu, men sparat resterande del till morgondagens gemensamma frukost. Vi fick den ju faktiskt tillsammans så jag får väl dela med mig lite till Pelle också, hihi!

IMG_9505

Veckans tuffaste?

Det var såklart när vi åkte in till förlossningen i tisdags. Jag hade så sjukt ont, men är så tacksam att det gick över och inte var något allvarligt!

Veckans tanke?

Jag är rätt fascinerad över hur ALL min tankeverksamhet går åt till bebisen i magen, förlossningen och tiden efter. Det är hela min värld just nu och jag har så svårt att koncentrera mig på eller prata om något annat. Det är ungefär som när man är nykär och inte kan tänka på något annat än den där underbara personen som man är kär i. Ni kanske märker det på inläggen också? Blir mycket graviditet och bebis här just nu. Hehe, hoppas att ni inte tröttnar?!

IMG_9260

Veckans längtan?

Finns inget jag längtar mer efter än min lilla bebis! Tänk att hon har funnits i min mage i snart nio månader och varit med mig i allt jag gjort under den tiden. Och TÄNK att vi snart ska få träffa och lära känna henne. Det känns så magiskt och pirrigt på samma gång!

Helgens planer?

Vi startar som vanligt helgen med traditionellt fredagsmys här hemma ikväll. Tacogratäng, popcorn och en fredagsfilm står på schemat!

Lördagen tänkte vi starta med en repris på förra helgens brakfrukost (det blev några croissanter och scones över som ligger i frysen redo att värmas upp) och sen hade vi tänkt åka till Charlottenberg och Norge över dagen. Blöjor är ju superbilligt i Norge, så vi tänkte passa på att fylla upp förrådet lite nu innan hon kommer och även shoppa lite i Charlottenbergs köpcenter. Men nu ska det blir alldeles stålande vackert väder så vi funderar på att avvakta med Norge till nästa helg och åka till sommarstugan och grilla istället. Vi har inte riktigt bestämt hur vi ska göra än

På söndag har vi planerat in en gravidfotografering med Caroline Dahlén och en eftermiddagsfika hos ett par vänner. I övrigt blir det en lugn dag!

DSC_4939-Kopia

En bild från när vi sist fotade med Carro, som var inför vår 3-årsdag 2013. Nu har vi snart varit tillsammans i 7 år och på de nya bilderna kommer jag ha en rejäl kula på magen! Nästa gång vi fotar kommer vi vara en familj på tre personer. Wiiiiieeee ♥

 

Ta hand om er och ha en fin fredag!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Veronica

    Låter som det blir en bra helg ändå!! Kan va smart att inte köpa för mycket blöjor av samma sort eftersom ni kanske inte är nöjda med dem. Kommer ihåg från förra gången att en sort kunde funka en period och sen läckte de plötsligt och så fick man byta mellan sorterna. Beror väl på hur barnets proportioner är just för tillfället 🙂

    Önskar er en trevlig helg! Kram!

    1. Emma

      Ja det har du nog rätt i. Jag fick massa blöjor från Libero i blöjtårtan på babyshowern förra helgen, men de var i storlek 2, så vi behöver ett gäng i mindre storlek också, men vi köper nog dem här hemma för att se att vi gillar dem 🙂 Åh, desamma! Hoppas ni fick en fin helg Veronica! Kram

  2. Carro

    Förlåt frågan, hoppas du inte blir upprörd utan tar det på rätt sätt, för jag undrar rent genuint. Vissa ostar är väl inte bra att äta när man är gravid, men cheddarost funkar bra då?

    1. Emma

      Det är absolut ingen fara! Du har helt rätt i att vissa ostar ska undvikas under graviditet, men cheddarost är helt okej eftersom det är en hårdost. Bire, chevre, ädelost och liknande mögelostar ska dock undvikas under graviditeten!

stats