Emma Barremyr

Skötbord med ekologisk skötbädd och tillbehör

Hej vänner ♥

Det senaste pysslet här hemma har varit att få ordning på skötborden. Vi valde nämligen att ha ett skötbord både på övervåningen och undervåningen. Vi har en stor toalett här nere med en inbyggd bänk som blev perfekt att lägga en skötbädd på. Dessutom är det på nedervåningen som tvättmaskinen står och det finns stort utrymme för att få plats med badbalja och liknande. Därför kändes det självklart att ha ”huvudskötbordet” och de flesta grejerna där nere.

Men eftersom vi har sovrummet på övervåningen och helst inte vill springa i trappan på natten när vi ska byta blöja valde vi även att fixa en liten skötplats på toaletten där uppe. Vi köpte därför ett badkarskörbord som vi ställde över badkaret. Det blev en enklare skötplats som jag enbart lagt lite blöjor, tvättlappar, våtservetter och babyolja vid.

På toaletten på nedervåningen har jag gjort iordning med en ekologisk skötbädd från Summerville och pyntat med lite små korgar som jag lagt diverse bebissaker i. Det är i stort sett klart bortsett från en blöjhink, en badbalja och lite mer blöjor som behöver inhandlas, och här nedan kommer en lista på vad skötplatsen innehåller!

 

SKÖTBORDET:

– Ekologiska blöjor från Naty

– Ekologiska våtservetter från Naty

– Ekologiska tvättlappar från Summerville

– Badtermometer

– Nagelkit för barn

– Inotyol salva (för röd rumpa)

– Babyolja, badolja och babycream från Maria Åkerberg

– Bomullstops för barn

– Febertermometer

– Näsfrida snorsug

 

Summerville Ekologiska skötbädd som vi har på skötbordet är en skötbädd med överdrag i ekologisk bomull. Överdraget har ett vattenavvisande skikt som gör det tåligt och enkelt att torka av och dragkejda längs långsidan gör att överdraget lätt kan tas av och tvättas i maskin.

Summerville ekologiska tvättlappar är gjorda i mjuk bomullsfrotté som är mjukt och skonsamt för bebisen och för miljön!

IMG_9442 IMG_9445 IMG_9446 IMG_9459 IMG_9460 IMG_9462 IMG_9463 IMG_9465 IMG_9466

 

Inlägget innehåller länkar till sponsrade produkter.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Hej Emma

    Vad härligt att du kör med ekologiska alternativ. Angående blöjor så slår jag ett slag för tygblöjor. Använde engångblöjor i början men när man kommit in i rollen som förälder efter någon månad vågade jag prova och nu använder vi bara tygblöjor. Billigare i längden, ekologiskt (om man tänker på vilket material man köper) och betydligt mindre sopor.

    Spännande tid du har framför dig.

    1. Emma

      Åh, tygblöjor har jag faktiskt tänkt på så jättekul att du tippar om det! Tänker också på hur mycket billigare det blir i längden och att det är bättre för miljön och bebisen. Men som du säger så tänker jag också att det kan vara skönt med engångsblöjor i början för att sedan börja med tygblöjor när man är lite mer bekväm i rollen som förälder! Tack för tipset iallafall 🙂

    1. Emma

      Åh vad bra med lite feedback, tror också det kommer bli mycket enklare med skötbord på båda våningarna 🙂

  2. marie andersson

    Vad bra, fint och mysigt det blev! Och skönt att ha det färdigt nu när det är så nära 🙂
    Kramar <3

  3. Veronica

    Bra med ekologiska blöjor! Det är ju drömmen. Har inte vågat köpa dem, utan gick på ett säkert kort och köpte Libero touch som första variant för jag vet att de är säkra. Blir intressant att höra vad du tycker sen 🙂 Har också köpt de där våtservetterna däremot och Ikeas frottélappar typ 20st 😉 Minns att det var himla bra med såna där i frotté för allt möjligt. Åh det börjar verkligen närma sig nu! jag beställde massa gott snacks till BB-väskan idag också…

    1. Emma

      Ja det ska bli spännande att se om de är bra eller inte 🙂 Fick Liberos blöjor på babyshowern förra helgen så har även dem och kan jämföra med 🙂 Och jag kan tro att de där tvättlapparna är bra till mycket! Ååååh, spännande! Ska också fixa snackset snart!!

    2. Elin E

      Vi älskar Natys blöjor! 🙂 de andas bättre än de med plast i och vi upplever att det är stor skillnad om vi andvänder någon av de ”traditionella” blöjorna – då blir vår dotter röd och irriterad direkt. Det enda som vi upplevde med Natys blöjor i början var att de är lite större än de konventionella blöjorna så i början fick vi använda liberos minsta storlek för att hon inte skulle drunkna! Jag tycker att de sitter bra och vi har inte haft fler ryggbajsar än någon annan 😉 Ett annat tips är Apotekets zinksalva (vi har hjärtats!) som jag tyckte var supereffektivt mot röd liten rumpa!

      1. Emma

        Åh, vad roligt att höra att ni varit så nöjda! Jag tänkte på att de var lite stora, så har kompletterat med Liberos minsta storlek också! Supertacksam för tips <3 Kram

stats