Emma Barremyr

Tiden som höggravid

Hej vänner ♥

I november skrev jag ett inlägg om mina förväntningar på tiden som höggravid som jag nu tänkte skriva en liten uppföljning på!

Vecka 34 har snart passerat och vi skulle väl kunna räkna mig som höggravid nu, iallafall så har jag känt mig höggravid ett bra tag!

Min mage är inte speciellt stor, vilket gör att många antar att det inte är så jobbigt för mig – ”jag har ju bara en liten mage och ingen stor extra vikt att bära runt på”. Många tycker synd om de som har stora magar, men faktiskt så har jag fått höra av barnmorskan att det är de med liten mage som lider mest. Jag bär tydligen mitt barn mer ”inåt i kroppen”, vilket gör att det klämmer mer på organ än för de som har en större mage.

Förmodligen är det på grund av detta som jag har så mycket magproblem och nu även är förstoppad. Bebis tar ALL plats i magen! Det gör också att jag har stora problem med andningen eftersom det trycker så mycket på lungorna. Det är jättesvårt att förklara känslan, men helt ärligt så känner jag mig nu mer plågad än någonsin. Förhoppningsvis lägger bebis sig till rätta snart så att magen kan sjunka lite och då kommer allt bli lite lättare sista tiden.

Vecka 24 vs 34

Så roligt att se magens utveckling – här är vecka 24 vs vecka 34!

 

När jag skrev inlägget om mina förväntningar på tiden som höggravid mådde jag ganska så bra och hade kommit igång med jobbet igen efter att ha varit sjukskriven på grund av illamående stora delar av hösten. Då trodde jag att jag skulle kunna jobba som vanligt igen och köra på hela vägen fram till förlossningen.

Tyvärr fick jag inse att det var något jag inte skulle klara av, och i mitten på december blev jag deltidssjukskriven igen – då på grund av mag- och sömnproblem. Jag slutade jobba som personlig assistent och fick dra ner på flera delar i företaget. Jag hade inte tänkt att söka gravidpeng, men då beslutade jag mig för att göra det.

Nu jobbar jag inte alls mycket. Jag har avslutat alla mina PT-kunder i gymmet och kommer enbart jobba med bloggen, en inlämning till Veckorevyn och lite med PT-online fram till förlossningen. Det känns otroligt bra, för jag är helt slut just nu och behöver all tid jag kan få till vila. Skönt att kunna sova ut på morgonen och inte behöva springa runt i gymmet och känna mig som en zombie. Här hemma kan jag ta jobbet i den takt jag orkar!

 

IMG_8879

Så skönt att kunna njuta av lugna morgnar och långa frukostar!

 

Jag njuter av att pyssla här hemma precis som jag trodde att jag skulle göra. Att få boa och förbereda inför bebis ankomst har varit det bästa med hela graviditeten och något som gett mig glädje i allt det jobbiga! Det har också varit en bra mental förberedelse för mig. Att tvätta bebiskläder, fixa i rummet, bädda sängen och allt sånt där är ju så otroligt mysigt ♥

Nästa vecka ska jag ta mig tiden att sätta mig med förlossningsbrevet, packa BB-väskan och lite sånt. Längtar!!!

 

IMG_9090

 

Min egen träning har rullat på helt okej trots att jag mått som jag mått. Promenaderna och tid utomhus har ofta fått mig att må lite bättre och ett par lugna och lätta styrkepass i veckan har hållit igång cirkulationen i kroppen. Jag satsar på att gå mina promenader samt träna på så länge det går, men låter kroppen och dagsformen styra såklart!

 

IMG_9279

En outfit jag älskar just nu – tröja från WYTE, gravidbyxor från 2XU och skor från Saucony!

 

Nu är det inte länge kvar tills vi äntligen får träffa vår lilla dotter, och som jag längtar!

Som jag skrev tidigare i veckan så börjar jag skymta mållinjen på den här graviditeten nu och det känns helt fantastiskt. Ett nytt och spännande liv väntar på andra sidan och det är svårt att föreställa sig hur allt kommer att bli. Mycket beror ju såklart på vad vi får för bebis. Att småbarnslivet är tufft är jag medveten om, men efter att ha avklarat den här graviditeten känns det som om jag klarar vad som helst, haha!

 

Inlägget innehåller bilder på sponsrade produkter.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madde

    Ja passa på och njut av de lugna mysiga långfrukostarna nu medan du kan! Önskar dig all lycka till då det beger sig 🙂 Kram från en tvåbarnsmamma från Finland

  2. Alexandra

    Åå vet hur jobbigt det är med magen!!. Väntar nu mitt tredje barn och har lika jobbigt denna gång med min kära mage. Det enda som hjälper är 2-3 kiwi varje/varannan morgon tsm med ett stort glas lite varmare än ljummet vatten och hemmagjord choklad på kokosolja, honung och kakao/carob. Ibland kan starkt kaffe med grädde också hjälpa om det är det första som tas in på morgonen men äter hellre kiwi om jag har hemma. Kanske kan vara lite tips! Magproblemen är så väldigt dryga, märker att min fogar och tröttheten blir värre också när magen krånglar flera dagar i sträck 🙁 Tur man inte är gravid för evigt och det lilla miraklet man får gör att man glömmer det mesta ❤️ kram

    1. Emma

      Åh, jag lider med dig! Imponerande att du snart att klarat tre graviditeter med en krånglig mage också. Själv känner jag att jag nog aldrig vill vara gravid igen efter den här graviditeten, haha! Är supertacksam för att du delar med dig av dina tips <3 Som du säger gör väl det där lilla miraklet att man glömmer det mesta sen, åh vad jag längtar till den tiden!!! Kram <3

  3. Veronica

    Bra av dig att kommentera storleken på magen! Tror den spelar mindre roll. Det som påverkar måendet är ju om man har besvär eller inte, och vilken grad det är på besvären. Foglossning, magproblem, sömnproblem, halsbränna, illamående… Det är ju sånt som spelar roll. Min mage är lite större denna gång och jag har också mer besvär denna gång men tror inte det beror på ett par cm större omkrets liksom. Däremot är jag mkt piggare denna graviditet och inte alls lika sömnig i huvudet. Kroppen orkar dock bara en bråkdel mot förra gången. Att jag sover ”bra” (uppe några ggr på natten och har myrkrypningar och måste kissa) gör ju ändå att jag känner igen mig själv. Tror sömnbrist, smärta och obehag i kroppen är det som påverkar oss mest oavsett storleken på magen eller kroppen i övrigt.

    Jag hoppas det känns lättare för dig mentalt nu när det inte är så långt kvar!!! Så känns det för mig i alla fall. Det var värre för 2 månader sen 🙂 kram!!

    1. Emma

      Ja jag hade inte tänkt på det förrän barnmorskan sa det! Foglossning, magproblem, sömnproblem, halsbränna och illamående är verkligen det som spelar roll. Men skönt att du känner dig lite piggare och orkar sova bättre den här graviditeten, även om det är lite tyngre för kroppen! Ja visst börjar det kännas lite lättare mentalt nu när det närmar sig. Längtar verkligen nu! Kram

  4. marie andersson

    Önskar dig allt gott Emma och att du snart kommer känna dig bättre, och vilken lycka ni kommer få uppleva snart när hon kommer till er 🙂
    Kram <3

stats