Emma Barremyr

Recept: Ingefärsshot

IMG_9170

God morgon ♥

Jag har äntligen fått tummen ur och gjort en sats ingefärsshot här hemma. Svärmor har pratat om och lovordat det ett tag nu, och jag som är tokförtjust i både citron och ingefära var ju bara tvungen att testa jag också!

Sedan några dagar startar jag därför varje morgon med en sån här shot, och som jag älskar det!

Ingefära är både uppiggande och stärkande för immunförsvaret och passar därför extra bra såhär i förkylningstider!

Vill du boosta kroppen och hålla dig frisk i vår rekommenderar jag dig att koka ihop en sats. Receptet är enkelt med få ingredienser, och dessutom väldigt gott (iallafall om du gillar ingefära)!

IMG_9172 IMG_9173

Recept: ingefärsshot

Ingredienser (1 liter):

1 liter vatten

300 g färsk ingefära

3 citroner

1/2 dl honung

Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet (40 grader). Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.

Förvara flaskan i kylskåpet där den håller sig ungefär en månad!

OBS! Jag gillar stark smak på ingefära så denna shot är riktigt stark. Vill du ha en mildare variant rekommenderar jag dig att minska på ingefära till runt 150-200 g istället för 300 g.

IMG_9169

 

Med det vill jag önska er en finfin fredag!

Ta hand om er och njut av dagen bästa ni 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lina Edin

  Började med denna i Sep då jag hört så många som lovordat den & läkare som tar den som vet hur bra det är. Barnen har varit förkylda massvis med gånger och jag har åkt på en förkylning sedan jag började ö. Har känt att fet varit på gång men det har aldrig brutit ut mer. Kommer fortsätta ta en shot varje månad året om!

 2. Ellinor

  Jag har alltid en flaska med ingefärsdricka stående i kylen och tar en shot varje morgon. Både uppfriskande samtidigt som det gör gott för kroppen!

  1. Emma

   Jag förstår dig! Jag kommer nog också alltid ha en flaska ingefärsdricka stående i kylen från och med nu. Det är gott och uppfriskande 🙂

 3. marie andersson

  Vad underbart, detta måste jag prova, älskar ingefära och det är ju så nyttigt också! Igår gjorde jag en sats golden pasta som du skrivit på bloggen tidigare, den golden latten är ju så himla god. Hälsa din svärmor och tacka för detta recept/tipset 🙂
  Kram och trevlig helg!

  1. Emma

   Ja det är en underbar start på dagen att gå upp och ta en shot ingefära. Ska hälsa svärmor 🙂 Golden milk längtar jag efter att få njuta av igen efter graviditeten igen, håller med dig om att den är gott 🙂 Kram

  1. Emma

   Då har du hittat helt rätt! Den är stark den här så vill du ha en mildare rekommenderar jag dig mindre ingefära, annars – bara kör! 🙂 Ska kika in hos dig! Kram och trevlig helg!

stats